Дата публікації:
25 вересня 2023
Кількість переглядів:
1008
Поділитися:

Успішно завершився проєкт «THEA Ukraine X «Multiplication Trainings for Higher Education Administrators in Ukraine» за підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD) та Університету прикладних наук Мюнстера (FH Münster), Німеччина.

Програма професійного розвитку та навчання для українських адміністраторів університетів у галузі інтернаціоналізації вищої освіти та наукового менеджменту, розроблена та впроваджена Центром забезпечення та підвищення якості освіти FH Münster у співпраці з Сумським державним університетом та іншими українськими та німецькими експертами у період лютий-вересень 2023 року. THEA Ukraine X є продовженням проєкту THEA Ukraine (2019-2021 рр.).

У межах Програми було відібрано дві групи по 6 учасників, котрі стали тренерами для колег із низки університетів України. Відібрані учасники програми мали розробити навчальну концепцію для свого ЗВО, яка мала бути реалізована за підтримки тандем-тренера протягом прєкту. Однією з тандем-тренерів була старша викладачка кафедри германської філології факультету ІФСК СумДУ Алла КРАСУЛЯ. У співпраці з професоркою Оленою КУЗЬМАК, начальницею відділу забезпечення якості освітнього процесу, ліцензування та акредитації Луцького національного технічного університету, представниця СумДУ організувала та провела «Школу гаранта» – курс професійного розвитку для науково-педагогічних працівників ЛНТУ. Тема курсу: «Гнучкі шляхи підвищення якості вищої освіти в часи змін». У межах тренінгів в ЛНТУ Алла Красуля розповіла про кращі практики «Впровадження віртуальної мобільності в освітню програму для підвищення якості освіти».

26-27 червня у Мюнстері, Німеччина, відбулася звітна конференція THEA Ukraine X Summer Camp in Münster, де учасники проєкту розглянули актуальні теми управління вищою освітою з точки зору гнучкості та використали можливості нетворкінгу для посилення стійкості управління вищою освітою в Україні. 8 вересня було проведено підсумкову зустріч у межах реалізації проєкту.

Окрім розвитку фахових компетенцій та формування управлінських навичок, необхідних для управління вищою освітою, THEA Ukraine X мало на меті налагодити плідний обмін між німецькими та українськими науковцями та адміністраторами, а також створити стійкі регіональні мережі в Україні.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.