Дата публікації:
22 вересня 2023
Кількість переглядів:
314
Поділитися:

21 вересня першокурсники факультету ІФСК взяли участь в онлайн-зустрічі «Можливості академічної мобільності у СумДУ», організованої Управлінням міжнародного співробітництва. Усього до заходу долучилися більше 80 слухачів.

Під час зустрічі представники УМС повідомили присутнім про те, де шукати можливості участі в програмах академічної мобільності, а також що треба підготувати для участі у стажуванні, навчанні та практиці за кордоном. Зокрема надали перелік необхідних документів, розповіли про структуру мотиваційного листа та надали деякі поради щодо його написання, а також – оформлення Europass CV.

Не менш цікавим і корисним для учасників заходу стало знайомство із програмою  «Global Undergraduate Exchange Program», що наразі є актуальною для студентів 1-2 курсів.

Присутня на зустрічі заступниця декана факультету ІФСК із міжнародної діяльності Алла КРАСУЛЯ зазначила, що академічна мобільність, яка включає в себе можливість студентів навчатися або проводити дослідження в університетах за кордоном, важлива з численних причин. По-перше – розширення горизонтів. Студенти знайомляться з різними культурами, мовами, традиціями та підходами до навчання. Це розширює їх світогляд і підвищує соціокультурну компетентність, розвиває навички міжкультурної комунікації та вміння працювати в різноманітних культурних середовищах. Не менш важливим є збагачення досвіду навчання – студенти мають можливість вивчати нові предмети, що дозволяє їм отримати більше знань і вмінь у своїй галузі. Безумовно під час участі у програмах академічної мобільності відбувається значне поліпшення мовних навичок, що стане в нагоді у  подальшій кар’єрі. Міжнародний досвід і саморозвиток – академмобільність сприяє особистому розвитку студентів, зміцнюючи їхню самостійність, самодисципліну та впевненість у собі. Студенти, які мають досвід навчання або проведення досліджень за кордоном, мають перевагу на ринку праці, оскільки роботодавці цінують міжнародний досвід і відкритість до нових ідей.

– Від факультету ІФСК хочу висловити щиру вдячність УМС за організацію та проведення заходу для першокурсників «Можливості академічної мобільності у СумДУ». Ініціатива допомогла студентам краще зрозуміти перспективи, які відкриваються завдяки участі в програмах академічної мобільності. Першокурсники отримали важливі поради та практичні рекомендації, які сприятимуть їхній успішній участі у програмах обміну та стажуваннях, – підкреслила Алла Красуля.

– Зустріч була структурованою та інформативною. Приємне враження справила можливість отримати відповіді на запитання, додаткові поради та ідеї. Усі деталі програми та пояснення були зрозумілими, – прокоментувала захід студентка спеціальності «Філологія» Катерина СОТНІКОВА.

Академічна мобільність є важливим елементом освіти, який сприяє розвитку студентів і підготовці їх до міжнародного співробітництва та глобальних викликів. Факультет ІФСК СумДУ приділяє значну увагу розвитку цього напрямку діяльності. Під час заходу учасники отримали не тільки цінну інформацію, але й мотивацію для того, щоб спробувати себе в програмах академічної мобільності. Головне – не боятися, а впевнено крокувати до своєї мети!

Софія Брюхань, студентка групи ЖТ-31

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.