Дата публікації:
05 липня 2023
Кількість переглядів:
137
Поділитися:

Здобувачі освіти факультету ІФСК СумДУ Аріна СТОЛБЦОВА, Аліна САВЧУК та Костянтин РОДЧЕНКО стали переможцями  Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Особистість – суспільство – війна: суспільнополітичні, психологічні, соціокультурні аспекти».

Мета конкурсу ‒ дослідження соціально-політичних настроїв і орієнтацій різних верств населення, соціально-психологічних факторів стабілізації та інтеграції українського суспільства для окреслення векторів післявоєнного розвитку України.

Підсумкові онлайн-конференція ІІ етапу Конкурсу за напрямами «Соціальні та соціально-педагогічні студії» і «Суспільно-політичні студії» відбулися на базі Хмельницького національного університету.

Загалом на конкурс подано більше 200 робіт із 69 ЗВО.

За напрямом «Соціальні та соціально-педагогічні студії» подано 45 робіт із 21 закладу вищої освіти України. Допущено 29 досліджень. На підсумкову конференцію після рецензування вийшло 11 робіт.

Під час захисту учасники продемонстрували ґрунтовні знання, аналітичне мислення та навички проведення наукових досліджень. Робота Аріни Столбцової вирізнялася наукоємністю та широтою охоплення матеріалу. Журі було єдине у своєму рішенні, присудивши І місце Арині СТОЛБЦОВІЙ, студентці кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

Своєю чергою Аліна Савчук та Костянтин Родченко запропонували дослідження за напрямом «Суспільно-політичні студії». Тут журі відібрало 18 кращих робіт серед майже 60-ти з 18 навчальних закладів України.

Тематика відповідала викликам сьогодення:  критичне мислення як інструмент протидії наративам інформаційних війн; політика України щодо brain drain у воєнний та повоєнний періоди; національна ідентичність українців на тлі російської військової агресії; феномен героїзму у національно-патріотичному вихованні сучасного українського суспільства; війна росії проти України та новий світовий порядок; політична свідомість українців; євроінтеграція України; інформаційна війна як складова збройного конфлікту; медіаосвіта крізь призму війни та інші.

Студентка кафедри германської філології Аліна Савчук із роботою «Карикатура в жанровому просторі мас-медійного політичного дискурсу» виборола ІІ місце.

Із роботою «Роль ЗМІ у процесі ведення антиросійської  інформаційно-психологічної кампанії» магістрант кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Костянтин РОДЧЕНКО виборов ІІІ місце.

Вітаємо здобувачів освіти Аріну СТОЛБЦОВУ, Аліну Савчук, Костянтина РОДЧЕНКА та їхніх наукових керівників Інну ГАВРИЛЮК, Діана МОВЧАН, Ірину ЖИЛЕНКО зі значним досягненням!

#Найкращий_факультет_галактики представляли здобувачі освіти, які вибороли всі сходини п’єдесталу пошани. Так тримати!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.