Дата публікації:
13 червня 2023
Кількість переглядів:
209
Поділитися:

Студентки спеціальності «Філологія» факультету ІФСК СумДУ СумДУ Аліна Сердюк, Глафіра Коваль, Альона Ніколенко та Анжеліка Кальченко завоювали призові місця на XVII Всеукраїнському студентському конкурсі перекладу «Художнє слово в світовій культурі».

Організатор конкурсу – кафедра іноземної філології та перекладу факультету гуманітарних і соціальних наук Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. Учасниками творчих змагань стали 137 студентів із різних куточків країни. Змагалися в 6 номінаціях, намагаючись якнайкраще виконати переклад поетичних творів з англійської, німецької, французької мов на українську й навпаки з української мови на англійську, німецьку та французьку.

За результатами конкурсу студентки факультету ІФСК СумДУ отримали перемоги в наступних номінаціях:

«Переклад поетичного твору з англійської мови на українську мову». 1 місце – Аліна Сердюк, 4-й курс; 2 місце – Глафіра Коваль, 4-й курс (керівник – старший викладач кафедри германської філології Марина Черник).

«Переклад поетичного твору з німецької мови на українську». 1 місце – Альона Ніколенко, 3-й курс (керівник – старший викладач Оксана Бровкіна); 2 місце – Анжеліка Кальченко, 2-й курс (керівник – доцент кафедри германської філології Олеся Єгорова).

Анжеліка Кальченко поділилася своїми враженнями від участі в конкурсі:

– Художній переклад – це те, чим я мрію займатися. Незліченна кількість способів передати всю красу та поетичність слів автора з однієї мови на іншу, не втративши при цьому глибинного сенсу письменника чи письменниці. Здається, що завдання не з легких, проте від цього отримуєш ще більше задоволення від результату. Дякую університету імені Володимира Даля за можливість взяти участь у конкурсі і також велика подяка викладачам кафедри ГФ СумДУ, які з усією щирістю підтримують своїх студентів у починаннях.

#найкращий_факультет_галактики вітає студенток та їх керівниць із перемогою та бажає подальшого творчого розвитку й нових результатів!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.