Дата публікації:
24 травня 2023
Кількість переглядів:
171
Поділитися:

Доцент кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Алла Ярова взяла участь та виступила на 68 Міжнародній конференції «Автоматизація комунікації та автоматизовані медіа: виклики та медіадослідження». Науковий форум проходив у місті Бремен (Німеччина) з 18 по 20 травня.

На конференції працювало кілька дискусійних панелей, зокрема «Дослідницьке програмне забезпечення для вимірювання використання медіа», «Проблеми дослідження алгоритмічної/автоматизованої медіа-комунікації», «Журналістика та її межі», «Від людино-машинної взаємодії до «комунікативного штучного інтелекту». Спеціальна панель, організована у співпраці з Volkswagen Foundation, представляла українські дослідження проблеми дезінформації, зокрема російської дезінформації про війну в Україні, орієнтованої на європейський та світовий простір.

Алла Ярова, що представляє СумДУ і Медійний університет Штутгарта, підготувала доповідь «Російська дезінформація в Німеччині: теми, елементи, наративний дизайн». Дослідниця узагальнює: «Можна говорити про п’ять типів телеграм-каналів, які поширюють російську дезінформацію або проросійську пропаганду в Німеччині. Частину з них зумисне створили після повномасштабного російського вторгнення, частину після заборони пропагандистських медіа «russia today» і «sputnik», якісь канали мають німецьку геолокацію і російськомовний контент, а якісь – російську геолокацію і німецькомовний контент. Є німецькомовні канали, засновані в Німеччині. Разом вони становлять єдину мережу, що має на меті поширювати дезінформацію про війну в Україні, а також маніпулювати громадською думкою в Німеччині».

Наукова робота на міжнародному рівні представників факультету ІФСК СумДУ триває.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.