Дата публікації:
21 квітня 2023
Кількість переглядів:
311
Поділитися:

Викладачі й студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ взяли участь в онлайн-зустрічі з головою Комісії з журналістської етики Андрієм Куликовим.

Захід «Журналістика воєнного часу: професіоналізм та відповідальність» відбувся 18 квітня в межах проєкту «Підвищення якості підготовки молодих журналістів в Україні», що здійснюється за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чехії.

Під час зустрічі порушувалися питання невідповідності між професійними нормами, якими керуються фахівці інформаційної сфери протягом багатьох років, і вимогами безпеки в Україні ХХІ століття, вчасності подання інформації, власному ставленні до тем матеріалів. Спікер наголосив, що головне завдання медіа – рятувати життя:

– Ваше повідомлення потенційно впливає на мільйони людей, – зауважив він. – Тому будь-яка інформація, що може становити загрозу для фізичної чи психологічної безпеки читачів, не має оприлюднюватися.

Андрій Куликов порівняв власні уявлення про свідомих журналістів на війні з роботами, описаними письменником-фантастом Айзеком Азімовим. Робот (журналіст) не має права заподіяти шкоду людині, зобов’язаний підкорюватися її наказам та турбуватися про свою безпеку.

Окрему увагу експерт приділив аналізу пропагандистського потенціалу країни-агресорки. Протягом виступу він ілюстрував власні твердження й роздуми прикладами з історії й сьогодення.

На завершення зустрічі гості мали змогу особисто поспілкуватися з журналістом. Запитання учасників зустрічі стосувалися відбору інформації для оприлюднення, балансу між безпекою й соціальним запитом, фахових стандартів і тематики публікацій воєнного часу.

Приємно, що під час зустрічі Андрій Куликов також вказав на високий рівень підготовки майбутніх медійників на факультеті ІФСК СумДУ, підтвердивши, що #медіасвіт_веде_у_всесвіт саме стежинами нашої кафедри. Для самих же студентів зустріч із відомим журналістом стала цікавим та корисним досвідом пізнання різних аспектів обраної спеціальності.

Альона Бутова, студентка групи ЖТ-21

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.