Дата публікації:
10 квітня 2023
Кількість переглядів:
315
Поділитися:

Керівниця Центру соціальних досліджень, доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій факультету ІФСК СумДУ Андріана Костенко увійшла до міждисциплінарної команди спеціалістів, котрі займатимуться  моніторингом психічного здоров’я українців.

Спільно із науковцями СумДУ проведенням моніторингу психічного здоров’я в Україні займатимуться представники швейцарських університетів (The Collegium Helveticum, The Epidemiology, Biostatistics and Prevention Institute, University of Zurich).

31 березня у місті Цюрих (Швейцарія) відбувся міжнародний семінар «Епіднагляд за психічним здоров’ям в Україні – важлива основа психічного здоров’я населення». Під час зустрічі команда науковців розробила інструмент моніторингу психічного здоров’я українців, які проживають у різних областях держави та за кордоном. Також напрацювали методологію дослідження та окреслили подальші плани роботи.

Майбутній моніторинг має оцінити поширеність посттравматичних розладів, депресії та тривоги, а також вплив соціально-економічних наслідків війни на психічне здоров’я.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.