Дата публікації:
10 квітня 2023
Кількість переглядів:
278
Поділитися:

Третьокурсниця спеціальності «Журналістика» факультету ІФСК СумДУ Анна Шпурік взяла участь у програмі стажування для студентів-журналістів «Воєнний Хаб медіа мобільності».

Програма реалізована  Фундацією Суспільність спільно з ГО «Інтерньюз-Україна», за сприяння інтернет-видання «Детектор медіа». До участі у програмі організатори відібрали 20 учасників зі Львова, Одеси, Сум, Києва, Чернівців і Харкова.

Програма Хабу передбачала двотижневе стажування в провідних редакціях Києва, зокрема учасники працювали на Суспільному, Liga.net, Громадському радіо, Forbes Ukraine, Радіо культура, Громадському ТБ, Детектор Медіа, Ukraїner, ТРК «Київ» тощо. 

Також учасники відвідали тренінги від провідних українських журналістів, культурних діячів та побували на екскурсіях в редакції ТРК «Київ» та в офісі Благодійного фонду Сергія Притули. Для «хабівців» провели тренінги медіааналітик Фундації Суспільність, ведучий Радіо НВ Дмитро Тузов,  експерт із медійного права Ігор Розкладай, режисерка, членкиня European Film Academy Марися Нікітюк, та інші. На тренінгах експерти розповідали про роботу воєнного журналіста, методи протидії російським фейкам та дезінформації, особливості Закону про медіа, психічну підтримку медійників тощо. 

Анна Шпурік в межах Воєнного Хабу медіа мобільності пройшла стажування в медіа Ukraїner та «НЗЛ» від The Ukrainians: 

– Два тижні стажування в редакціях Києва стали для мене неабияким викликом. Я відчула надзвичайно швидкий ритм роботи в редакціях, дізналася особливості та тонкощі професії, поспілкувалася з відомими журналістами та експертами з медійної, культурної та суспільно-політичної сфер. Моє стажування у двох редакціях було насиченим та продуктивним. А от з редакторкою медіа «НЗЛ» ми домовилися співпрацювати й надалі, – розповіла студентка. 

Весна – час для активності та нових знань і  студенти  #найкращого_факультету_галактики використовують цей час якнайкраще.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.