Дата публікації:
23 березня 2023
Кількість переглядів:
184
Поділитися:

Студенти другого курсу кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ разом із асистенткою кафедри Мариною Садівничою взяли участь в онлайн тренінгу з першої психологічної допомоги в умовах війни.

Зустріч відбулась 22 березня у рамках вивчення теми «Робота медійника в умовах воєнного стану» і, зокрема, була присвячена психологічним аспектам роботи журналістів, психологічній підтримці людей, які пережили травматичні події, а також – психологічній самодопомозі та профілактиці емоційного вигорання.  

Запрошеною гостею стала кризова психологиня гарячої лінії Міжнародної організації з міграції (МОМ), кризова психотерапевтка у Сумській області в проєкті «Реагування на надзвичайні ситуації для постраждалого від конфлікту населення в Україні» Марія Литвиненко.

Пані Марія розповіла учасникам зустрічі про особливості та різновиди психологічної травми, надала практичні поради щодо психологічної самодопомоги. Спікерка акцентувала увагу на тому, що наразі ми всі перебуваємо в колективній травмівній події, адже в нашій країні триває війна, і всі ми, так чи інакше це відчуваємо. Тож маємо навчитися керувати собою, вчасно заспокоїти свій мозок, впливати в першу чергу на свій стан і потім вже допомагати іншим.

Онлайн тренінг був цікавим і важливим для журналістів, адже представникам цієї професії часто доводиться спілкуватися із людьми, котрі пережили травматичні події. А сама психологічні підготовка є важливою складовою професійної майстерності журналіста

 «Зустріч дала змогу звернути увагу на важливі психологічні аспекти в підготовці журналістів. Техніки, надані тренеркою, були неймовірно корисними та новими для нас, ми зрозуміли як працювати зі своїми емоціями і допомагати іншим», – зазначила майбутня журналістка Таїсія Котляр.

Студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ вдячні Марії Литвиненко за цікаву інформацію з першої психологічної допомоги, практичні поради та методи, які стануть у нагоді кожному з них.

Анастасія Сабчук, ЖТ-12

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.