Дата публікації:
22 березня 2023
Кількість переглядів:
460
Поділитися:

Студентка спеціальності «Філологія» факультету ІФСК СумДУ Катерина Колодяжна завоювала друге місце на Всеукраїнському шекспірівському конкурсі студентських дослідницьких і креативних проєктів ім. Віталія Кейса.

Всеукраїнський шекспірівський конкурс – щорічний захід, що проводиться з метою популяризації спадщини Вільяма Шекспіра в студентському середовищі, виявлення філологічно обдарованої молоді, стимулювання науково-дослідницької й творчої активності студентів. Традиційно захід організовується на базі Запорізького національного університету за сприяння Міністерства освіти і науки України. Цьогоріч конкурс зібрав більше 60 учасників із 20 закладів вищої освіти України.  

Як розповіла Катерина Колодяжна, готуючи свій креативний проєкт, вона немов зазирнула за лаштунки власної свідомості:

– Кардинально інше застосування моїх перекладацьких та письменницьких навичок допомогло мені крихта за крихтою зібрати власний стиль та погляд на художній переклад! Подібний конкурс – немов величезний плацдарм для втілення будь-яких творчих або дослідницьких ідей, тому кожному, чиє серце тьохкає від прочитання творів видатного драматурга, раджу обов'язково долучитися.

Студентка створила колоду карт Таро, у якій кожному аркану відповідає певний твір Вільяма Шекспіра, та наповнила карти авторськими перекладами уривків із цих творів.

Посівши друге місце, Катерина твердо вирішила не зупинятися на досягнутому:

– Час не лише вдосконалювати свої переклади й авторські твори, але й демонструвати їх на подібних конкурсах, де кожен може заявити про себе та почути фідбек від майстрів своєї справи. Тож далі – низка нових перемог!

У фінал конкурсу вийшли іще чотири студентки #найкращого_факультету_галактики: майбутні філологині Альона Ніколенко, Діана Перерва, Каріна Чорнобук та журналістка Анна Шпурік. Креативні проєкти наших студенток журі конкурсу оцінило дуже високо, про що свідчать отримані в першому турі бали. Сподіваємося, наступного разу дівчатам пощастить закохати суворих суддів у власні проєкти. Але найголовніше, що всі наші учасниці змогли продемонструвати власні таланти та отримати безцінний досвід.

Факультет ІФСК СумДУ вітає Катерину Колодяжну із заслуженою перемогою та бажає їй і всім учасницям конкурсу не зупинятися на досягнутому, а впевнено крокувати вперед до нових вершин.

Анастасія Кизим, студентка групи ЖТ-11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.