Дата публікації:
11 березня 2023
Кількість переглядів:
326
Поділитися:

Студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ зняли соціальне відео, присвячене творчості Тараса Шевченка. Проєкт був створений в рамках конкурсу «Я і Кобзар», організованого відділом молодіжної політики Сумської міської ради.

Мета конкурсу – національно-патріотичне виховання сумчан, популяризація творів Тараса Шевченка та виявлення творчої, креативної, поетичної молоді громади. Такий конкурс проводять уже втретє. Цьогоріч учасниками стали 110 школярів і студентів, які підготували 98 відеороликів. Церемонія підбиття підсумків і нагородження переможців традиційно відбулася 9 березня.

Творчий колектив студентів кафедри журналістики та філології представив креативне відео, у якому на тлі картин реалій сьогодення звучали безсмертні рядки віршів Великого Кобзаря, актуальні й понині, пророчі для України, та головне – сповнені сподівань на непереможне майбутнє нашої держави.

Знімали ролик у навчальній телестудії cтудTV «11 поверх». Монтував відео студент-третьокурсник Мирослав Деревянко. Допомагали студентам доцент кафедри Інна Гаврилюк та керівниця навчальної телестудії Раїса Стоян.

– Я з радістю погодилася взяти участь у конкурсі, адже поважаю творчість Великого Кобзаря і в його рядках вбачаю силу та мужність українського народу, – розповіла учасниця проєкту Аріна Столбцова. – Була приємно вражена кількістю учасників, адже цьогоріч вона стала рекордною. Приємно, що молодь цікавиться творчістю видатних особистостей та залюбки бере участь у таких важливих конкурсах. На мою думку, наша відеоробота вийшла вдалою, а головне – справжньою. Приємно бачити наше відео на сторінках посадовців, викладачів, друзів, знайомих.

– Це неймовірний досвід! Враховуючи, що через пандемію, а потім і війну, можливості скористатися телестудією та долучитися до виробничого процесу майже не було. А тут і в конкурсі участь, і Шевченко, і привід проявити набуті під час навчання навички!, – поділився враженнями від роботи над проєктом студент Захар ЮВКО.

– До створення відео були залучені студенти різних курсів, тож вийшла доволі цікава команда. На нагородженні нас відмітили за групову роботу і оригінальність. Від роботи я отримала найкращі враження, адже зараз будь-яка можливість завітати до рідної кафедри та відчути себе частинкою команди відгукується в душі, – зазначила першокурсниця Дарина Рубан.

За свій проєкт творчий колектив студентів #найкращого_факультету_галактики отримав подяку від відділу молодіжної політики Сумської міської ради.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.