Дата публікації:
02 березня 2023
Кількість переглядів:
281
Поділитися:

Початок весни ознаменувався для студентів факультету ІФСК СумДУ набуттям нових знань і навичок у галузі телевиробництва. 1 березня відбулася зустріч майбутніх медійників із головним редактором новин «Суспільне. Суми» Андрієм Крамченковим.

Під час зустрічі обговорювалися особливості різних видів контенту та платформ для їх розміщення, організація процесу створення відео, технічні правила роботи із камерою. Також студенти отримали настанови щодо розробки власного медійного відеопродукту.

Практична робота з камерою, можливість пройти всі стадії виробництва, зазирнути за завісу функціонування медіабізнесу дали змогу гостям суспільного мовника дослідити шлях створення контенту, дізнатися, із якими перепонами можна зустрітися на цьому шляху та ефективно організувати свою медійну діяльність.

Із перших хвилин редактор новин суспільного мовника намагався занурити студентів у процес роботи, тож поради та інструкції підкріплювалися активним обговоренням, де кожен міг проаналізувати певний етап створення та обробки відео. На занятті вдалося продумати як започаткувати платформу для поширення контенту, виокремити задум і аудиторію (студентами була обрана тематика історії різних субкультур, на основі чого конструювали подальші етапи), продумати технічну частину зйомки та її деталі, проаналізувати етапи монтажу та сценарію, віднайти можливості рекламування.

Після обговорення студенти виділили основні моменти та підбили підсумки. Ось як відгукнулася про зустріч студентка-журналістка Валерія Павлючек:

– Зустріч із Андрієм Крамченковим – важливий досвід. Побачити «кухню» телерадіомовлення із середини було особливо цікаво та захоплююче. Процеси створення медіаконтенту від початку до готового продукту – важливі аспекти, які формують навички справжнього професіонала.

Та відвідування «Суспільного» подарувало студентам #найкращого_факультету_галактики не лише приємні спогади, але й дало наснагу й натхнення до створення власних медіапродуктів.

Таїсія Котляр, студентка групи ЖТ-11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.