Дата публікації:
15 лютого 2023
Кількість переглядів:
221
Поділитися:

Студентка кафедри германської філології факультету ІФСК СумДУ Олександра Пронь розпочала навчання в Університеті міста Ліверпуль (Великобританія) за програмою академічної мобільності.

Таку унікальну можливість студенти СумДУ здобули завдяки співпраці між українським і британським закладами вищої освіти, що стали університетами-побратимами в рамках міжнародного проєкту «Ініціатива єднання».

Олександра зізнається, що коли подавала заявку на участь в програмі, особливо не розраховувала на успіх, адже навчання в такому закладі, як університет міста Ліверпуль, можна порівняти із мрією. Та заявка не залишилася поза увагою, зі студенткою зв’язалися фахівці управління міжнародного співробітництва СумДУ, потім було інтерв’ю, після якого розпочався процес оформлення документів.

Ліверпуль одразу підкорив дівчину доброзичливістю своїх мешканців:

– Здається, що всі навколо – твої найкращі друзі. Абсолютно нормальним вважається говорити до незнайомих людей на вулиці, в магазині, в супермаркеті, всі дуже доброзичливі та відриті.

Вразило Олександру й саме місто:  

– Сотні магазинів, ресторанів, музеїв, традиційних англійських пабів… Місто має дуже багату історію, зокрема, тут розпочиналася кар’єра знаменитого гурту «The Beatles», а ще – тут розміщується будівля компанії, яка була відповідальна за побудову та обслуговування лайнера «Титанік».

Зануритися в культуру та звичаї Англії студентам-іноземцям допомагають, зокрема, й організовані університетом заходи. Олександра із захватом розповідає про поїздку до Озерного краю, екскурсії відомими місцями, що пов’язані з музикою та фільмами, інстаграмні місця Ліверпулю, а також про формальні вечері, традиційний недільний обід в пабі, подорож до Уельсу, старовинного місця Честер, та парку Alton Towers з купою американських гірок.

Розповіла дівчина й про сам університет, навчання та організацію побуту студентів:

– Усі студенти живуть у двох гуртожитках, що розміщуються в 10 хвилинах від центру міста. Гуртожиток схожий на невелике містечко, увійти до якого можна лише якщо є карта доступу. Всі будівлі університету розміщуються недалеко від центру міста та одна від одної – один великий кампус – що дуже зручно. Навчання будується за індивідуальним планом – наразі у мене всього три навчальних дні: дві лекції та два семінари. Викладачі університету дуже доброзичливі, завжди готові дати пораду й допомогти. Оцінювання здійснюється за рахунок іспитів, надання портфоліо яке включає в себе різні види есе, відкриті презентації, дослідження, рецензії або відгуки. Цікаво, що до всього потрібно прикріпляти чернетки, в яких ви робили помітки протягом курсу, без чернеток роботи не оцінюються.

Факультет ІФСК СумДУ бажає Олександрі вдалого й продуктивного навчання, нових вражень і цікавого досвіду!

Планується, що надалі в рамках співпраці, Університет міста Ліверпуль надаватиме студентам СумДУ щосеместрово п’ять місць на навчання у Великобританії з повним фінансуванням з боку британських партнерів. Участь у програмі академічної мобільності в Університеті Ліверпуля стане цінним і корисним досвідом для здобувачів вищої освіти СумДУ, сприятиме подальшому довгостроковому співробітництву між факультетами та науковими колективами університетів-партнерів.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.