Дата публікації:
01 листопада 2022
Кількість переглядів:
267
Поділитися:

Восени 2022 року кафедра германської філології факультету ІФСК СумДУ долучилася до виконання міжнародного грантового проєкту Ukraine digital: Ensuring academic success in times of crisis, що фінансується Німецькою службою академічних обмінів (DAAD).

Мета проєкту – підтримати українських викладачів та студентів у часи кризи. Проєкт з диджіталізації академічного процесу реалізується у тісній співпраці з викладачами партнерського Університету Дуйсбург-Ессен (Universität Duisburg-Essen).

17 жовтня у рамках співпраці відбулась онлайн-зустріч студентів-перекладачів 1 та 2 курсу з докторкою Іріс Бекер (Dr. Iris Bäcker), яка спеціалізується на славістиці, германістиці, питаннях літературного перекладу, комунікації та дидактики.

Більше 20 років доктор Іріс Бекер працювала лектором DAAD, тож передусім зупинилися на задачах, сферах, компетенції та програмах цієї служби. В атмосфері відкритого позитивного діалогу студенти дізналися про особливості організації навчання в німецьких університетах у порівнянні з українськими, про можливості, що відкриваються для дипломованих спеціалістів в Німеччині, а також подискутували на тему найрозповсюдженіших стереотипів про німців.

– Заходи подібного формату важливі для студентів, – поділився враженнями майбутній перекладач Кирило Гаркавий, – адже міжнародний академічний досвід є гарною можливістю для особистісного й професійного розвитку.

Студенти факультету ІФСК СумДУ були надзвичайно вдячні за можливість отримати міжнародний досвід та дізнатися більше про програми Німецької служби академічних обмінів (DAAD).
Анжеліка Кальченко, Валентина Ребенок студентки групи ПР-11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.