Дата публікації:
01 листопада 2022
Кількість переглядів:
336
Поділитися:

Старший викладач кафедри психології, політології та соціокультурних технологій факультету ІФСК СумДУ, керівник Центру досліджень регіональної безпеки Микола Назаров взяв участь у конференції з питань міжнародної безпеки «The New Era of Insecurity», яка відбулась у Хельсінкі (Фінляндія) 26-28 жовтня.

Захід є однією з найбільших щорічних конференцій з вивчення Росії та Східної Європи у світі. Організатор заходу – Університет Хельсінкі. Тематика конференції змінюється з року в рік, і в якості основних доповідачів запрошуються вчені, які є кращими фахівцями у заявлених темах. Під час 30 панельних сесій на конференції було представлено понад 100 доповідей, а участь взяли близько 200 науковців з ЄС, США, Японії та України. 

Микола Назаров представив доповідь на тему «Асиметричні військові стратегії та методи у ході російсько-української війни». У доповіді науковець виділив ключові асиметричні підходи, які Україна застосовує для боротьби з агресією, а також представив результати соціологічних досліджень, проведених представниками Центру досліджень регіональної безпеки та Центру соціальних досліджень СумДУ.

– Повномасштабне вторгнення РФ в Україну ставить перед державою завдання критично оцінити наші сильні сторони для ефективної асиметричної відповіді агресору. Мені приємно зазначити, що діяльність Центру досліджень регіональної безпеки виявилася помітною та цікавою для колег із університету Хельсінкі. Щиро вдячний за можливість поділитися результатами наших досліджень із представниками відомих наукових центрів ЄС, – зауважив Микола Назаров.

Під час наукових дискусій українська делегація акцентувала увагу на важливості подальшої підтримки нашої держави та Сумського державного університету, зокрема через підтримку українських вчених та інституцій, які продовжують активну академічну та наукову діяльність в Україні. Участь науковця факультету ІФСК СумДУ у міжнародній конференції є важливим внеском у промоцію інтелектуального іміджу України.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.