Дата публікації:
28 серпня 2022
Кількість переглядів:
352
Поділитися:

Науковці факультету ІФСК СумДУ виконуватимуть два проєкти напряму «Жан Моне» програми ЄС Еразмус+, отримані за результатами конкурсу 2022 року.

Проєкт ESDbrandEU “Fostering EU practices of education for sustainable development through the brand language: interdisciplinary studies” («Сприяння європейським практикам освіти для сталого розвитку через мову бренду: міждисциплінарні дослідження») виконується науковцями кафедри германської філології та кафедри економіки, підприємництва та бізнес-адміністрування СумДУ під керівництвом старшого викладача Ірини Ущаповської.

Проєкт ESDbrandEU має на меті розробку 4 основних модулів і платформи електронного навчання для просування досліджень ЄС, пов’язаних із освітою для сталого розвитку (ОСР). Цільова аудиторія навчального курсу:   студенти бакалаври та магістри, викладачі, представники місцевого бізнесу (в рамках підвищення кваліфікації та самовдосконалення), а також всі зацікавлені.

Як доводить європейська практика, є шляхи перенесення процедур сталого розвитку в мовне поле та поєднання економічної, екологічної, культурної та мовної компетенцій. Проєкт ESDbrandEU сприятиме використанню практик Консорціуму UE4SD (Університетські педагоги для сталого розвитку), який зосереджується на підготовці студентів, незалежно від їхніх курсів чи спеціалізації, до розуміння та застосування своїх професійних і глобальних обов’язків у сфері сталого розвитку.

Другий проєкт – EUROVALID: «Європейські цінності міжкультурного діалогу в галузі освіти: міждисциплінарний та інклюзивний підходи».  Координатор проєкту: завідувач кафедри мовної підготовки іноземних громадян Ольга Сидоренко. Виконавці: автор ідеї, доцент кафедри мовної підготовки Аліна Чернякова та професор кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Андрій Лебідь.

Проект EUROVALID має на меті сформувати сталі навички крос-культурної комунікації студентської молоді, що ґрунтуються на базових цінностях Європейського Союзу і спрямований на реалізацію одного з ключових моментів соціальної інновації політики соціального згуртування ЄС – міжкультурного діалогу та соціальної інклюзії.

У рамках проєкту планується вивчення кращих європейських практик формування міжкультурного діалогу на засадах толерантності, рівності, поваги та запровадження їх в процес соціально-гуманітарної підготовки студентів, зокрема – розробка навчальних, методичних, просвітницьких матеріалів про базові цінності Європейського Союзу та їх імплементацію в міжкультурний діалог на засадах міждициплінарності та інклюзії; проведення неформальних освітніх заходів і введення інновацій в освітні програми деяких спеціальностей.

– Міжнародна діяльність факультету дуже важлива. Кожен рік ми подавали проєкти, але не мали результату, в цьому році подали 5 (кожна кафедра)  – підтримано два. Великий успіх! Всі колеги вмотивовані, активні. Вже готуємо і на наступний рік, – зазначила декан факультету ІФСК СумДУ Олена Сушкова.

Отримані проєкти свідчать про високий рівень наукового потенціалу факультету ІФСК СумДУ. Вітаємо проєктні команди з перемогою в конкурсі та чекаємо на результати реалізації намічених цілей.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.