Дата публікації:
06 травня 2022
Кількість переглядів:
209
Поділитися:

Студентка спеціальності «Філологія» факультету ІФСК СумДУ Олександра Павлів посіла перше місце у ХІІІ Міжвузівському конкурсі молодих перекладачів. Організатор конкурсу – кафедра англійської філології і перекладу факультету лінгвістики та соціальних комунікацій Національного авіаційного університету.

У рамках першого відбіркового туру учасники мали подати переклади запропонованого уривку художнього прозового тексту. Олександра розповідає, що завдання було складним, але цікавим:

– У тексті «History of the Spice Trade» йшлося про торгівлю спеціями в ті часи, коли вони мали цінність, наближену до золота та інших дорогоцінних металів. Текст я перекладала декілька днів, не поспішаючи, щоб оцінити якість виконаної роботи. Коли переклад зроблено, потрібно відкласти це заняття і повернутися до нього через кілька годин, а краще – днів.

У другому турі потрібно було здійснити переклад віршованого твору з англійської на українську мову. Із завданням учасниця впоралася швидко, але результатів довелося чекати, адже війна поставила повсякденне життя на паузу. Звістка про те, що конкурсна комісія отримала роботу, надійшла Олександрі тільки наприкінці березня, а результатів конкурсу довелося чекати ще майже місяць.

Перекладачка говорить, що з нетерпінням чекала на підсумкову онлайн-зустріч:

– Я навіть не думала про результати, просто дуже хотілося доєднатися до зустрічі, поспілкуватися  з учасниками та організаторами. Конкурс став цінним досвідом. Навіть якби я посіла не перше місце, все одно раділа б, що здобула нові знання та гарно попрактикувалася. Щиро вдячна організаторам за можливість взяти участь у чудовому конкурсі. Дуже приємно, що комісія високо оцінила мій переклад, і я з радістю долучатимуся до наступних заходів.

#найкращий_факультет_галактики радіє перемогам своїх зірочок, які сяють яскраво навіть у найтемніші часи.

Олена Заведенко, студентка групи ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.