Дата публікації:
27 квітня 2022
Кількість переглядів:
316
Поділитися:

Представники кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ взяли участь у курсі вебінарів «Психологія війни. Як журналістам працювати з чутливими темами». Організатори заходів – Media Development Foundation в партнерстві з українсько-швейцарським проєктом «Психічне здоров'я для України».

Усього мінікурс містив у собі 4 вебінари з психологами та психотерапевтами.

Про те, як журналістам берегти своє психічне здоров‘я у часи війни, підтримувати себе і коли варто звертатися за професійною допомогою учасникам першого вебінару розповіла кандидатка психологічних наук, президентка Національної психологічної асоціації Валерія Палій. Зокрема, вона зосередила увагу на симптомах і наслідках станів гострого стресу й посттравматичного стресового розладу.

Практичними порадами щодо того, як журналістам говорити з полоненими, поділилися спікери другого вебінару Володимир Пєтухов і Олена Сек. Вони працюють із полоненими з 2017 року, супроводжували майже всі обміни, які були. І наразі є фахівцями групи з реінтеграції та постізоляційного супроводу ГШ ЗСУ.

«Як журналістам говорити з постраждалими від сексуального насильства» – тема третього вебінару, спікеркою якого стала психологиня, психотерапевтка, модераторка робочої групи НПА «Психологічна підтримка вагітних молодих мам та жінок, які потерпають від домашнього насильства», голова ГО «Психологи без кордонів» Віталіна Устенко.

Під час заключного, четвертого, семінару на тему «Як журналістам говорити з дітьми, які пережили воєнні дії» слухачі познайомилися з психологинею, експерткою-консультанткою, фахівчиннею по роботі з дітьми, які зазнали насильства та втрати, Наталією Пашко.

– Для мене особисто курс від Media Development Foundation став надзвичайно корисним, адже поради, які надали експерти, можна використовувати як у професійній діяльності, так і в щоденному житті, особливо зараз, коли ми перебуваємо в умовах, які не є для нас звичними. Кожна людина, не тільки журналіст, має знати, як підтримувати власне психічне здоров’я, як взаємодіяти із людьми, які зазнали серйозних стресів, – поділилася враженнями від вебінарів асистентка кафедри журналістики та філології СумДУ Юлія Коваль.

Викладачі та студенти факультету ІФСК постійно працюють над збагаченням своїх знань та розвитком навичок, і не збираються зупинятися, особливо у такий непростий час.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.