Дата публікації:
27 квітня 2022
Кількість переглядів:
267
Поділитися:

Психологічна служба, що працює на базі кафедри психології, політології та соціокультурних технологій факультету ІФСК СумДУ, виступила співорганізатором Всеукраїнського круглого столу «Виклики сьогодення для психологічної служби ЗВО у воєнний час».

Захід відбувся за ініціативи Асоціації психологів вищої школи спільно з університетами-партнерами. Модерувала круглий стіл практичний психолог, асистент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій факультету ІФСК СумДУ Людмила Колісник.

Учасниками заходу стали близько 60 фахівців із різних куточків країни: представники психологічних методичних служб, керівники та співробітники психологічних служб ЗВО, науковці та викладачі-психологи, практичні психологи і соціальні працівники, студенти. Долучилися до обговорення і колеги з Грузії. 

Робота тривала більше 4 годин, прозвучало 17 доповідей, кожна з яких практично орієнтована та актуальна. Під час обговорення здійснили аналіз соціально-психологічних запитів про допомогу студентів і співробітників ЗВО; створили загальну картину змін у технологіях та алгоритмах надання послуг працівниками психологічної служби ЗВО; обмінялися уявленнями про найближчі пріоритетні задачі психологічної професійної спільноти. 

Доповідачі наголошували на важливості профілактики професійного вигорання психологів, підкреслювали важливість комплексного підходу в роботі. Йшлося про необхідність формування навичок надання первинної психологічної допомоги, важливість залучення соціальних працівників тощо. Були представлені дані свіжих досліджень особливостей психоемоційного стану студентів, а також техніки роботи з ними. За результатами круглого столу заплановано видання електронного збірника тез доповідей. 

Людмила Колісник представила доповідь на тему: «Модель забезпечення стабільності якісної роботи психологічної служби ЗВО в умовах війни», де описала яким чином психологічна служба як окремого ЗВО, так і всіх ЗВО України в цілому, може реагувати на виклики сьогодення, працюючи зі студентами та викладачами; наголосила на важливості злагодженої роботи професійної спільноти. Прикладом такої спільноти є Асоціація психологів вищої школи України, ініціатором створення та активним учасником якої є Психологічна служба СумДУ. 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.