Дата публікації:
24 грудня 2021
Кількість переглядів:
324
Поділитися:

На факультеті ІФСК СумДУ відбулася п’ята церемонія вручення відзнаки «Соціальний ОСКАР» – традиційної нагороди для представників соціально-корисної активності в регіоні.

Організатором проведення заходу є кафедра психології, політології та соціокультурних технологій. Серед номінантів конкурсу – громадські організації, бізнес-установи, установи органів місцевого самоврядування, представники ЗМІ.

У вітальному слові декан факультету ІФСК СумДУ Олена Сушкова підкреслила, що «Соціальний ОСКАР» є знаковим заходом, який об’єднує представників університету, влади, бізнесу, журналістів і громадських діячів. Така співпраця є надзвичайно цінною для факультету, адже допомагає студентам спеціальності «Соціальна робота» познайомитися з кращими практиками соціальної діяльності в регіоні, здобути практичні навички, а також долучитися до співпраці з майбутніми роботодавцями. Усім присутнім на заході Олена Сушкова побажала значимих проєктів, вагомих результатів і міцного здоров’я. 

Директор департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА Михайло Дубровський подякував організаторам за важливу роботу й проведення заходу:

– Вручення «Соціального ОСКАРу» показує той рівень соціальної діяльності, до якого потрібно прагнути та який потрібно наслідувати, – підкреслив Михайло Дубровський.

Цьогоріч символічні долоньки-відзнаки й дипломи отримали:

номінація «Людина із громадського сектору» – Владислав Діброва за наметовий табір учнівського самоврядування «Туса»;

номінація «Місцева бізнес-організація» – Ігор Вороненко за проєкт «Відкрита майстерня BOBRY.IN.UA»;

номінація «Установа місцевого самоврядування» – КУ Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування “Берегиня”» за проєкт «Бабусина казка на ніч»;

номінація «Місцева громадська організація» – ГО «Почни з себе» (м. Вишневе Київської області) за проєкт «Одна родина».

У 2021 році започатковано нову номінацію «Ініціативи, які зароджуються». Вона передбачає відзначення особливо важливих ініціатив у територіальних громадах, які почали реалізовуватися та мають перспективи розвитку. Цьогорічними переможцями стали Тростянецька територіальна громада та громадська організація «Родинне коло Тростянеччини» за розвиток і запровадження інструментів забезпечення паліативної медичної допомоги.

Керівниця Центру соціальних досліджень СумДУ, доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Андріана Костенко зазначила, що соціальну сферу часто недооцінюють, тим не менш, люди, які займаються соціальною діяльністю, показують, що громада є людиноцентричною, уважною не тільки до успішних її представників, але й тих, хто потребує допомоги.

Вітаючи переможців конкурсу, голова громадської ради при Сумській ОДА, доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Олег Туляков розповів, що був вражений, коли побачив людей із таким великим серцем, адже саме такі люди рухають цивілізацію вперед. Він закликав усіх небайдужих до співпраці, щоб разом розвивати Сумщину.

До привітань долучилася й голова профспілкової організації СумДУ Валентина Боровик. Вона звернула увагу, що соціальна сфера є важливою складовою діяльності університету, не дарма СумДУ отримав п’ять зірок у рейтингу QS в тому числі й за соціальну спрямованість.

– Сьогодні тут зібралися небайдужі люди – представники університету, студенти, почесні гості, котрі завжди налаштовані нести добро, – зазначила Валентина Боровик.

Факультет ІФСК СумДУ радіє, що цьогоріч «Соціальний ОСКАР» зміг вийти в оффлайн і стати справжнім святом доброти, людяності й підтримки.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.