Дата публікації:
21 грудня 2021
Кількість переглядів:
447
Поділитися:

Троє студенток факультету ІФСК СумДУ здобули перемогу на Всеукраїнському шекспірівському конкурсі студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса. #Найкращий_факультет_галактики вітає своїх представниць.

Всеукраїнський шекспірівський конкурс студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса – щорічний захід, що проводиться з метою популяризації спадщини Вільяма Шекспіра в студентському середовищі, виявлення філологічно обдарованої молоді, стимулювання науково-дослідницької й творчої активності студентів. Організатори конкурсу –  Запорізький національний університет та Міністерство освіти і науки України.

Захід традиційно проводиться у кілька етапів, останнім із яких є публічний захист здобутків фіналістів. Цьогоріч на конкурс подано 68 праць від учасників із 21 закладу вищої освіти України, до фіналу пройшли 44 конкурсанти.

Свої дослідницькі й креативні проєкти публічно представили студентки спеціальності «Філологія» Анастасія Дедюхіна, Валентина Ребенок, Карина Ведмидера та Валерія Смолянінова, а також студентка спеціальності «Журналістика» Катерина Ізотова.

Наполеглива праця дівчат і їхніх наукових керівників, тривала підготовка й хвилювання під час захисту не минули дарма. У результаті Карина Ведмидера та Катерина Ізотова посіли другі місця. Валерія Смолянінова здобула перше місце.

Переможниці не приховують емоцій. Карина Ведмидера, яка представила на розсуд журі дослідницький проєкт «Лінгвістичні аспекти актуалізації концепту «музика» в комедіях Вільяма Шекспіра», розповідає, що своїм результатом завдячує допомозі й підтримці наукового керівника – старшої викладачки кафедри германської філології Марини Черник:

– Це було важко для нас обох. Місяці роботи, писанини, обговорення, і ось результат! Дуже вдячна викладачці за таку працю й натхнення. Конкурс налаштував мене на подальші перемоги й нові досягнення. Дуже рада, що мала нагоду послухати свіжі думки щодо шекспірівського дискурсу, а головне – випробувати свої вміння.

Креативний проєкт «Думки, що линуть крізь століття: вічні ідеї творчості Вільяма Шекспіра» магістрантка-журналістка Катерина Ізотова виконувала під керівництвом асистента кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Юлії Коваль. Дівчина розповідає, що давненько подумувала взяти участь у творчому змаганні. Результатом свого дебюту задоволена.

Переможниця Валерія Смолянінова участь у шекспірівському конкурсі брала вперше. Та брак досвіду не завадив отримати високі оцінки й схвальні відгуки членів журі за креативний проєкт «Специфіка актуалізації синтезу мистецтв в аспекті екранізації сонетів Вільяма Шекспіра».

– Вважаю, що мені пощастило, адже могла реалізувати свої художні навички під час роботи над проєктом, поєднати приємне з корисним – цікаву тему з можливістю потренуватись у створенні анімації, – розповідає Валерія. –  Захищати проєкт було цікаво: не лише представити свою роботу, але й подивитися здобутки інших учасників, деякі з них мене надзвичайно вразили. Загалом дуже задоволена і процесом підготовки, і захистом, і результатами, приємно, що судді дійсно вдумувались у проєкт та ставили цікаві запитання.

Радіє перемозі своєї підопічної й науковий керівник, доцент кафедри германської філології факультету ІФСК СумДУ Олена Ємельянова:

– Участь у будь-якому конкурсі – завжди хвилювання як для конкурсанта, так і для наукового керівника. Ідей приходило багато, але потрібно було віднайти саме ту, що доторкнеться серця кожного, полонить душу з перших секунд та викличе емоційний спалах. Коли докладено максимум зусиль, коли ви як творча команда щиро сподіваєтесь, що зробили все можливе, щоб донести ідею, яку так старанно плекали днями й ночами, гранили та шліфували як коштовний камінь. І коли робота знаходить одностайне визнання з боку поважного й шанованого журі, серце переповнює радість і гордість за наших неперевершених та безмежно талановитих студентів.

Факультет ІФСК СумДУ вітає переможниць із заслуженим результатом, а тим, хто зупинився за крок до омріяної перемоги, радить не втрачати віри у власні сили, розвиватися й боротися за бажаний результат!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.