Дата публікації:
21 грудня 2021
Кількість переглядів:
214
Поділитися:

Студентки спеціальності «Журналістика» факультету ІФСК СумДУ Аріна СТОЛБЦОВА та Зореслава ШЕДЕНКО стали переможницями обласних етапів мовних конкурсів.

Другокурсниця Аріна Столбцова посіла І місце в ІІ етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Науковий керівник переможниці – старша викладачка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Олена Бондаренко.

Аріна розповідає, що завдання конкурсу були не надто складними, але дуже цікавими. Тема есе настільки актуальна, що конкурсантка ледь встигала записувати думки на папір. Зізнається, що про перемогу не думала, хоча й була впевнена, що написала добре й гідно представила свій університет:

– Коли дізналася про перше місце, була шокована й щаслива, адже такий результат – підтвердження знань. Дуже рада, що мала змогу взяти участь у конкурсі, надзвичайно вдячна Олені Бондаренко за якісну підготовку та віру в мої сили!

Студентка четвертого курсу Зореслава Шеденко під керівництвом доцента кафедри журналістики та філології СумДУ Інни Гаврилюк здобула ІІ місце в обласному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Для дівчини це вже десятий конкурс – від того ще більш знаковий і хвилюючий.

– Другий етап запам’ятається оригінальністю завдання. Тема мого цьогорічного твору «Шевченко в сучасній масовій культурі». Писала про кіно, музику, відеоігри, соцмережі – усе те, що популярне серед молоді. Мені й самій було цікаво згадувати та описувати все це, створювати конкретні сценарії для ігор і трансформувати вірші Тараса Шевченка в сучасні пісні. Загалом текстом задоволена. Приємно, що члени журі також оцінили його на високому рівні, – поділилася Зореслава.

Відкриваючи конкурс імені Тараса Шевченка голова журі, завідувач кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Володимир Садівничий підкреслив, що мова є найголовнішим чинником інформаційного захисту особистості, а тексти, створені конкурсантами, залишаться в інформаційному просторі. 

Результати конкурсів свідчать, що студентки факультету ІФСК СумДУ дійсно розуміють важливість і значущість мови в житті країни та кожної особистості, а їхні твори – достойне посланіє, гідне залишитися в інформаційному просторі.

#Найкращий_факультет_галактики вітає переможців та вірить у їхню світлу зорю!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.