Дата публікації:
11 грудня 2021
Кількість переглядів:
293
Поділитися:

Кафедра психології, політології та соціокультурних технологій факультету ІФСК СумДУ провела підсумковий круглий стіл за проєктом «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні “Мир у цифровий час”».

Проєкт реалізується у 10 областях України в співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» за підтримки Інституту зовнішніх культурних зв’язків (IFA) та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина. На Сумщині над проєктом працюють Сумський державний університет і громадська організація «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини».

Метою проєкту є підвищення професіоналізму лідерів громадських організацій, зокрема – молоді, у питаннях миротворчості, розвитку діалогу шляхом посилення блогерства та громадського лідерства, об’єднання зусиль лідерів громад із різних областей України в єдину платформу.

Координатор проєкту в Сумській області доцент кафедри ППСТ СумДУ Олег Туляков розповів, що в межах програми реалізована низка заходів по налагодженню ділової комунікації з молодими лідерами громад, проведено соціологічне дослідження, організовувалися тренінги та блог-кафе на актуальні для активної молоді теми.

Про залучення наукового та студентського потенціалу університетів до виконання проєкту присутнім розповіла керівниця Координаційного центру гуманітарної політики, завідувачка кафедри ППСТ СумДУ Ніна Світайло.

Керівниця Центру соціальних досліджень, доцентка кафедри ППСТ СумДУ Андріана Костенко звернула увагу на важливість реалізації в територіальних громадах проєктів, спрямованих на молодь. Вона підкреслила, що не варто ставитися до молоді як до ресурсу, адже вона – цінність, якою потрібно пишатися, берегти та створювати умови для плекання такої цінності.

Під час круглого столу учасники обговорили результати проєкту, домовилися про співпрацю, визначили пріоритетні напрями подальшої діяльності.

Науковці кафедри ППСТ факультету ІФСК СумДУ зазначили, що проєкт буде продовжуватися, адже його реалізація відкрила нові можливості й перспективи.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.