Дата публікації:
25 листопада 2021
Кількість переглядів:
236
Поділитися:

Науковці Центру соціальних досліджень, який працює на базі кафедри психології, політології та соціокультурних технологій (ППСТ) факультету ІФСК СумДУ, взяли участь у науковому стажуванні «The Polish – Ukrainian Bridge of Science. The dissemination of scientific achievements through publication and promotion of research results» (Варшава, Польща).

Метою стажування стало напрацювання спільних із польськими колегами тематик для наукових публікацій, опрацювання даних, отриманих Центром соціальних досліджень СумДУ.

У рамках візиту науковці зустрілись із представниками Науково-медичного видавництва ALUNA журналу «Wiadomości Lekarskie», відвідали Варшавський університет і Варшавський медичний університет для обміну досвідом та обговорення шляхів наукової співпраці. Також презентували результати досліджень, проведених у межах «Ініціативи з розвитку університетських аналітичних центрів», яку впроваджує Міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) та за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

– Це був тиждень повноцінного стажування, – розповідає керівник Центру досліджень регіональної безпеки, старший викладач кафедри ППСТ Микола Назаров. –  Найцікавішою для мене стала зустріч із колегами на кафедрі політології Варшавського університету. Ми шукали спільні наукові інтереси та обговорили питання їх реалізації.

Керівниця Центру соціальних досліджень, доцент кафедри ППСТ Андріана Костенко зазначає, що поїздка була дуже плідною та залишила після себе лише позитивні емоції:

– Чудове стажування, яке дало нам нові знання, досвід та можливість розробити спільні плани на майбутнє. Польські колеги поділилися методиками, які вони використовують під час досліджень. Нам вдалось домовитись про підготовку спільних наукових публікацій.

Міжнародне стажування, учасниками якого стали науковці факультету ІФСК СумДУ, є яскравим прикладом участі в програмах академічної мобільності, що реалізуються факультетом, і відкриває нові перспективи для співпраці з польськими колегами.

Юлія Ковальова, студентка групи ЖТз-83-0с

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.