Дата публікації:
23 листопада 2021
Кількість переглядів:
292
Поділитися:

Студентки факультету ІФСК СумДУ Глафіра Мазур та Аліна Сердюк (спеціальність «Філологія») взяли участь у міжнародному проєкті від Senior Experten Service (SES).

Служба Старших Експертів (SES) – провідна німецька організація та однойменний благодійний фонд. Засновниками фонду є Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), та Федеральне міністерство освіти і наукових досліджень Німеччини (BMBF). Завдання організації – міжнародний професійний обмін.

У Сумах реалізація проєкту відбувалася у медичній сфері – кілька тижнів у Клінічній лікарні Святого Пантелеймона працював доктор медичних наук Ернст Бюллер (Ernst Buehler).

Студентки факультету ІФСК працювали у проєкті як перекладачі.  Три тижні вони допомагали доктору Ернсту Бюллеру комунікувати із персоналом лікарні та іншими учасниками проєкту, а також займалися підготовкою презентацій та документів.

Дівчата розповідають, що до участі в проєкті їх підштовхнула викладачка кафедри германської філології Олена Назаренко, за що студентки їй дуже вдячні. Зізнаються, що спочатку сумнівалися, адже розуміли відповідальність такої роботи, але працювати з німецьким науковцем виявилося дуже комфортно й цікаво. Проєкт подарував цінний досвід і допоміг повірити у власні сили.

Глафіра Мазур говорить, що найбільш хвилюючою була перша зустріч з Ернстом Бюллером.

– Ми боялися сказати німецькою щось не так, постійно замислювалися над тим, чи правильно побудували речення. Але далі працювати було легко, адже пан Ернст розумів, що ми студентки, і за потреби розмовляв англійською.

Аліна Сердюк також радіє, що мала нагоду долучитися до проєкту:

– Дуже рада, що стала частиною такого проєкту й отримала цінний досвід. Я значно поліпшила свої мовні навички, а також отримала деякі нові знання у галузі медицини. Під час усного перекладу виникали деякі труднощі, адже така діяльність вимагає високої концентрації й уміння слухати. Але мені подобається долати труднощі та розвиватися. Маю надію, що співпраця з німецьким експертом принесе користь нашому місту.

Участь у міжнародному проєкті стала значною сходинкою на професійному шляху студенток факультету ІФСК СумДУ, адже допомогла дівчатам не тільки підвищити рівень власної мовної підготовки, але й заявити про себе.

Жанна Мартищенко, студентка групи ЖТ–11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.