Дата публікації:
20 листопада 2021
Кількість переглядів:
305
Поділитися:

На факультеті ІФСК сконцентрована психологічна допомога та підтримка для всіх учасників освітнього процесу СумДУ. Як вона забезпечується, які напрями охоплює та долає проблеми доповідала на раді із забезпечення якості вищої освіти університету завідувачка кафедри психології, політології та соціокультурних технологій факультету, керівниця координаційного центру гуманітарної політики Ніна Світайло.

Доповідачка акцентувала увагу на тому, що в університеті ведеться послідовна й системна робота зі створення умов для соціально-психологічного та інтелектуального розвитку здобувачів освіти, охорони психічного здоров’я, надання психологічної підтримки всім учасникам освітнього процесу.

Зокрема на базі кафедри психології, політології та соціокультурних технологій працює психологічна служба, напрями діяльності якої охоплюють підтримання належного рівня психічного здоров’я всіх учасників освітнього процесу, а також розвиток м’яких навичок, профілактику професійного вигорання, гармонізацію стосунків у студентських і професійних колективах, психологічну просвіту й профорієнтаційну роботу з абітурієнтами та здобувачами вищої освіти.

Фахівцями розроблені та розміщені у вільному доступі інформаційні матеріали, налагоджені контакти з деканатами та службами, напрацьовані оригінальні методики, орієнтовані на ефективну реалізацію діагностичної, консультативної, корекційної роботи. Вони забезпечують роботу як українською, так і англійською мовами, охоплюючи таким чином й іноземних студентів.

– СумДУ визнає свою значимість як соціально-відповідального університету, діяльність якого базується на принципах людиноцентризму і студентоцентризму, тож високою є увага до психічного здоров’я всіх учасників освітнього процесу. Психологічна служба виступає моделлю для створення відповідних служб в інших закладах вищої освіти України, – підкреслила Ніна Світайло.

Виходячи із необхідності забезпечення психологічної підтримки всіх учасників освітнього процесу, рада із забезпечення якості вищої освіти ухвалила низку рішень. Зокрема, планується розроблення онлайн інструментарію для психодіагностики; розширення формату залучення здобувачів старших курсів освітньої програми «Психологія» до реалізації діагностичної, корекційної, просвітницької та профілактичної роботи в рамках практико-орієнтованого навчання, а також – розширення штату психологічної служби.

Голова ради із якості Анатолій Васильєв відзначив, що забезпечення психологічної підтримки здобувачів вищої освіти в СумДУ є завданням не лише Психологічної служби, але й усього колективу університету:

– Кожен викладач повинен мати певну психологічну компетентність, щоб не лише якісно подавати свій матеріал, але й бачити випадки, коли здобувачі освіти потребують певної допомоги.

Факультет ІФСК СумДУ визнає значимість створення й підтримання умов для соціально-психологічного та інтелектуального розвитку здобувачів і всіх учасників освітнього процесу, адже лише в здорових умовах можлива продуктивна навчальна, професійна, наукова, творча діяльності.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.