Дата публікації:
16 листопада 2021
Кількість переглядів:
597
Поділитися:

Традиційно 17 листопада «професійне» свято відзначає студентська молодь. Творчий потік ідей, нові знайомства, благодійні та урочисті заходи, веселі пари, активний відпочинок і теплі посиденьки – все це про студентство і про #найкращий_факультет_галактики.

Про студентське життя починають мріяти зі шкільних років, а після завершення навчання згадують цей час як найкращий. Чому так? Розповідають студенти факультету ІФСК СумДУ.

Першокурсниця спеціальності «Філологія» Наталія Удовенко говорить, що вже встигла поринути у вир студентського життя й отримати море позитивних вражень від навчання:

– По-перше, здивувало технологічне оснащення університету, яким не можуть похизуватися інші навчальні заклади. По-друге – викладачі, котрі навіть у період онлайну підтримують із нами зв’язок, навчають і надихають пробувати себе в різних видах наукової діяльності. Що ж до гуртожитку, там я  знайшла багато нових друзів і просто добрих знайомих. Загалом, відтоді як вступила до СумДУ, життя повністю змінилося. Не жалкую про свій вибір!

Студентські роки швидко минають. Здається, ось ти вперше переступаєш поріг навчального закладу, а за мить – вже отримуєш диплом, тож, варто встигнути якнайбільше. Для четвертокурсниці спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» Ольги Падалки обов’язковою складовою студентського життя є участь у різноманітних заходах:

̶  Протягом років навчання я виступала з Театром танцю «Феєрія», була волонтером на «Ukrainian fashion week», займалася організацією «Вечорниць» і різних зустрічей. Безліч цікавинок відбувається у гуртожитку: фотосесії, зйомки відео, ТікТок, організація квестів до Днів народження. Не хочу із цим прощатися, але залишився лише рік…

Гуртожиток – особливе місце, де студентське життя не просто плине, а вирує. Студент спеціальності «Психологія» Антон Митько щиро зичить усім пройти цю школу життя:

– Навчання в університеті – не тільки книги і суха теорія, але й практика, постійне спілкування з людьми... Про гуртожиток можу сказати одне: якщо там не жив  ̶  багато пропустив у своєму житті. Там постійно кипить життя: музика, яку вже знаєш напам’ять, посиденьки на балконі, щорічна «Знайомка», «Екватор» і решта гуртожиткових активностей, котрі назавжди залишаться в пам’яті.

Навіть після завершення навчання випускники факультету ІФСК залишаються його частиною. Спогадами про студентські роки поділилася випускниця спеціальності «Журналістика» Каріна Хачатар’ян:

– Висококваліфіковані викладачі, чудова матеріально-технічна база факультету, активне студентське самоврядування – усе це зробило мої університетські роки незабутніми. Я дуже рада, що освіту журналіста здобула саме в СумДУ.  Наша кафедра журналістики та філології – без перебільшення найкраща.

Незабутні роки студентства згадують і викладачі, адже саме в цей період відбувається становлення особистості, формуються професійні інтереси й, без перебільшення, визначається подальша доля. Про своє студентське життя розповідає доцент кафедри журналістики та філології Ірина Жиленко:

̶  Справжнє студентське життя відчула, коли навчалася в культосвітньому училищі. Була відмінницею у навчанні й намагалася скрізь встигнути. До яких тільки  гуртків я не ходила! Школа юнкорів при «Червоному промені», музейна справа при краєзнавчому музеї, гурток пантоміми, художня гімнастика, баян, гурток крою та шиття, а ще – організовувала концерти, писала сценарії… А найголовніше – була читачкою усіх центральних бібліотек. Занять не прогулювала – любила вчитись, тому, мабуть, усе життя і вчусь. Навчання в педагогічному університеті – вже доросле життя, адже я одночасно працювала, виховувала дитину і навчалася. Тому добре розумію студентів-заочників, які змушені поєднувати роботу з навчанням, і дуже радію, коли зустрічаю старанних студентів, а їх – повірте мені – немало серед наших здобувачів освіти. Від щирого серця вітаю усіх студентів із їхнім святом і зичу вдосконалювати свої знання, набувати досвіду й завжди залишатися собою.

Факультет ІФСК СумДУ вітає з Міжнародним днем студентів! Ловіть моменти яскравого життя, мрійте і кожного дня відкривайте для себе нові можливості!

Тетяна Чекотило, студентка групи ЖТз-81с

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.