Дата публікації:
23 жовтня 2021
Кількість переглядів:
372
Поділитися:

Всеукраїнською науково-практичною конференцією «Сто років існування Сумського округового художньо-історичного музею» Сумський художній музей імені Никанора Онацького відсвяткував свій ювілей. Власну причетність до цього має і факультет ІФСК СумДУ.

Учасники конференції – наукові співробітники музеїв України, мистецтвознавці, викладачі провідних мистецьких закладів: Національної академії мистецтв, Інституту мистецтвознавства, фольклору та етнографії ім. М. Рильського, Київського університету імені Бориса Грінченка,  Харківського національного університету будівництва і архітектури та інших навчальних і наукових закладів. З доповіддю «Валентин Сєров і старі майстри» виступив доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій, кандидат мистецтвознавства, шанований музеєзнавець Сергій Побожій. Він, зокрема, розглянув процес копіювання В. Сєровим творів Рембрандта, Рубенса, Тиціана та Веласкеса і з’ясував ставлення художників останньої третини ХІХ – початку ХХ століття до мистецької спадщини старих майстрів.

Конференція проходила на базі Сумського обласного художнього музею імені Никанора Онацького, Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, Лебединського міського художнього музею ім. Б. К. Руднєва. Фінальним акордом стало відвідування мистецької локації «Урочище Бурлюк».

Головна мета конференції – популяризація колекції музею та відзначення знаменної дати закладу. До її реалізації долучилась і кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ. Саме її викладачами виконано технічне, художньо-технічне редагування, оформлення та оригінал-макет збірника наукових праць за матеріалами Всеукраїнської науково-практичної конференції, присвяченої 100-річчю Сумського обласного художнього музею імені Никанора Онацького. Саме видання віддруковане за сприяння Сумського державного університету.

Почесний ректор Сумського державного університету, голова Вченої ради, Почесний громадянин міста Суми Анатолій Васильєв у вступному слові до збірника зокрема зауважив: «Власне почесна місія виховання, інтелектуального й культурного розвитку, передусім молодого покоління, зумовлює шанобливе ставлення до Музею,  налаштовує Сумський державний університет до плідної та різнопланової співпраці з ним».

#найкращий_факультет_галактики вітає провідний мистецький заклад області з ювілеєм! Віримо в багатогранність і всебічність нашої співпраці.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.