Дата публікації:
09 жовтня 2021
Кількість переглядів:
484
Поділитися:

Професорка кафедри германської філології факультету ІФСК СумДУ Світлана Швачко нагороджена медаллю «30 років Незалежності України» за видатні заслуги у сфері вищої освіти.

Пам’ятну медаль Світлана Олексіївна отримала від Сумської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

– Я зворушена такою відзнакою! – говорить науковиця. – Приємно розуміти, що моя праця є визначною, але впевнена – медаль не лише моя, але й кафедри, факультету.

Світлана Швачко – доктор філологічних наук, академік Академії наук вищої школи України, автор 11 монографій, 6 наукових та 4 навчальних посібників, численних статей. Під її керівництвом захистилися 13 докторів та кандидатів наук, а в 1995 році за ініціативи науковиці заснована кафедра перекладу (нині кафедра германської філології) Сумського державного університету.

– Результати плідної роботи цієї неймовірної жінки просто вражають! – зазначає завідувачка кафедри германської філології Ірина Кобякова. – Своїми здобутками вона не тільки демонструє професійний ідеал, але й надихає колег та студентів брати з неї приклад.

Та життя Світлани Швачко – це не тільки робота. Жінка цінує якісний інтелектуальний відпочинок, любить відвідувати театр, а також багато уваги приділяє родині – дітям, онукам, правнукам.

– Світлана Олексіївна – це, без перебільшення, епоха в житті нашого навчального закладу. З роси та води Вам, високоповажна ПРОФЕСОРКО! – наголосила декан факультету ІФСК СумДУ Олена Сушкова.

#найкращий_факультет_галактики вітає Світлану Швачко із нагородою та бажає завжди залишатися взірцем для колег, студентів та всіх, хто обрав для себе науковий шлях.  

Анастасія Сабчук, студентка групи ЖТ-11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.