Дата публікації:
30 вересня 2021
Кількість переглядів:
294
Поділитися:

27-28 вересня у Конгрес-центрі Сумського державного університету  відбулася осіння школа «НАТО-2030: можливості, загрози та співпраця». Організатори заходу – Центр досліджень регіональної безпекикафедра психології, політології та соціокультурних технологій факультету ІФСК СумДУ, за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

За допомогою засобів відеозв’язку присутніх привітали директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Вінета Кляйне та заступник начальника управління громадської дипломатії НАТО Петр Луняк.

– Ми завжди підтримуємо Україну в намаганнях підвищити рівень співробітництва з країнами НАТО, а також сприяємо входженню її до складу організації. Зараз же Україна повинна зосередитися на внутрішніх реформах та посиленні панування права в країні, – підкреслив Петр Луняк.

Протягом двох днів експерти й учасники школи обговорювали динаміку підтримки НАТО в Україні, гібридні виклики євроатлантичного простору та інші актуальні питання безпеки. Зокрема, відбулася низка тематичних семінарів і панельних дискусій з питань сучасного стану відносин України і НАТО та стратегії «НАТО-2030».

– Сьогоднішній семінар є елементом системної роботи університету з інформування громадськості у питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також сучасних безпекових тенденцій в Україні та світі, – зазначив керівник Центру досліджень регіональної безпеки факультету ІФСК СумДУ Микола Назаров.

Анастасія Кизим, студентка групи ЖТ-11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.