Дата публікації:
29 вересня 2021
Кількість переглядів:
280
Поділитися:

Дванадцятеро представників факультету ІФСК СумДУ пройшли навчання в тренінг-школах з блогерства, що відбувалися в рамках міжнародного проєкту «Правозахисна програма для лідерів громад «Я – Медіа».

Навчання проходило на базі Національного університету «Чернігівська Політехніка». Організаторами проєкту стали Сумський державний університет, ГО «Молодіжна медіа спілка (ММС)», спільно з громадською організацією «Фундація Прав Людини» та Університетом міста Тарту (Естонія), за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

– Проєкт «Я – медіа» спрямований на лідерів громад, хто прагне змін і хоче вирішувати проблеми, – пояснила координатор проєкту в Сумській області, випускниця факультету ІФСК СумДУ, Марина Осюхіна. – Часто молодь не знає, як це зробити, не має потрібних інструментів. І такі школи-тренінги допомагають лідерам побачити потенціал блогерства, зрозуміти, як можна його використовувати для глобальних змін.

Перша школа мала назву «1325: Жінки. Мир. Безпека». Головна тема – перешкоди імплементації Резолюції РБ ООН 1325 в Україні та шляхи вирішення цих проблем за допомогою інструментів блогерства. Окрім виступів експертів, програма тренінгу включала в себе низку активностей: форум-театр, робота в малих групах, соціально-психологічні ігри.

– Цілі тренінгу пов’язані однією метою – поліпшити розуміння соціальних проблем лідерами громад і забезпечити сучасних блогерів навичками володіння інструментарієм для вирішення цих питань, – зазначила координатор проєкту в Чернігівській області Людмила Ремньова.

Друга школа, «Відеоблогінг та адвокація», була спрямована на отримання учасниками навичок зі створення та поширення відеоконтенту на соціально-важливу тематику. Під керівництвом тренера школи, українського режисера Юрія Кочкарова майбутні блогери на практиці розбирали як обирати тему відеоблогу, писати сценарії, фільмувати, монтувати відео, а також – проводити стріми.

– Круто, що ми не просто слухали лекції, а відразу робили все на практиці, – розповіла учасниця тренінгу, випускниця освітньої програми «Реклама і зв’язки з громадськістю» Марина Москович. – Так знання засвоюються швидше. Я завжди намагаюся брати участь у подібних тренінгах, бо це чудова можливість розвинути свої навички, обмінятися досвідом, познайомитися з новими людьми і весело провести час. Тому усім раджу  реєструватися на схожі проєкти.

Результатом роботи учасників заходу стали індивідуальні та командні відеоролики, що порушують проблеми булінгу, репродуктивного тиску, екологічної кризи, медіаграмотності, а також намагаються знайти шляхи їх вирішення.

– Я неймовірно задоволений організацією тренінгу. Завдяки сильній підтримці тренера та командній роботі ми впоралися з поставленими задачами та створили купу цікавих соціальних відеороликів, – поділився студент-журналіст Мирослав Дерев'янко.

  Заходи, спрямовані на розвиток лідерських якостей у сучасної молоді, є надзвичайно важливими, адже не просто порушують соціальні проблеми та надають дієві інструменти протидії, а формують спільноту однодумців, які прагнуть змінювати світ на краще. Приємно, що активні та і цілеспрямовані викладачі, аспіранти й студенти #найкращого_факультету_галактики є частиною такої спільноти.

Анна Шпурік, Артем Король, студенти групи ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.