Дата публікації:
23 вересня 2021
Кількість переглядів:
335
Поділитися:

Студентки спеціальності «Психологія» факультету ІФСК СумДУ Каріна Корчака, Марія Карч та Євгенія Бабаєвська взяли участь у роботі Міжнародної конференції Святої Софії з міждисциплінарних наукових досліджень.

Захід проходив 15–16 вересня у місті Стамбул, у режимі онлайн. Конференція зібрала учасників із різних куточків світу: Туреччини, Індії, Ірану, Молдови, Пакистану, України, Азербайджану та інших. Робоча мова – англійська

Каріна Корчака виступила з доповіддю «Тривога у студентів-медиків». Розповідає, що тема цікава, адже професія медика є дуже стресовою та відповідальною, тож і навчання потребує неабияких зусиль і стресостійкості.  Участь у конференції дівчина вважає корисним досвідом:

– Мені сподобався захід перш за все мультидисциплінарністю. Учасники представили цікаві доповіді на різні теми, говорили й про дослідження домашнього насилля, і про COVID–19. Більшість доповідачів спілкувалися англійською, але були й ті, хто представив доповіді турецькою. За можливості я залюбки братиму участь у подібних заходах знову.  

Марія Карч презентувала доповідь на тему «Гендерні особливості емоційного інтелекту».

– Для мене важливо проводити дослідження, які знадобляться не лише як досвід у науці, але й у подальшій професійній діяльності, – розповідає студентка. – Такі публікації важливі. На них звертатимуть увагу роботодавці. Конференція дала мені можливість проявити здібності до науки і продемонструвати це на публіку.

Євгенія Бабаєвська познайомила учасників конференції з доповіддю «Аб’юзивні стосунки як чинник соціальної дисфункції». Зазначає, що вибір теми зумовлений актуальністю проблеми, а також – власною зацікавленістю:

– Працювати над тезами було нескладно, адже коли ти зацікавлений, то все обов’язково вдасться. Конференцію вважаю крутим досвідом, бо не лише підвищила свій рівень знань, але й переконалася, що треба досконало вивчати англійську мову. Відчуття під час заходу виникали різноманітні: від цікавості до страху, але я зрозуміла головне – якщо дійсно чогось хочеш, неодмінно зможеш.

Процесом підготовки студенток-психологинь до участі в конференції керувала доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Тетяна Іванова:

– В основу тез покладено курсові роботи дівчат. Над дослідженнями студентки працювали близько півроку, і тепер мали змогу заявити про себе на аудиторію з багатьох країн світу. Наші студентки, переконана, впоралися добре, хоча і мали деякі страхи. Основна перевага конференції – обмін знаннями: ми поділилися науковими дослідженнями свого університету, натомість дізналися багато цікавинок із наукового світу іноземців. 

Дійсно, участь у наукових заходах міжнародного рівня – чудова можливість показати себе, опанувати новими знаннями та розвинути комунікативні навички. Студенти факультету ІФСК СумДУ постійно прагнуть до розвитку, тож не втрачають жодної можливості отримати новий досвід і на весь світ заявити, що вони представляють #найкращий_факультет_галактики!

Каріна Чорнобук, студентка групи ЖТ–81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.