Дата публікації:
10 вересня 2021
Кількість переглядів:
360
Поділитися:

Кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ започатковує нове свято – День першокурсника. 8 вересня, у Міжнародний день солідарності журналістів, першокурсники пройшли своєрідну «посвяту» – прес-конференцію з випускниками кафедри, які присвятили своє професійне життя журналістиці.

Гостями заходу стали оглядачка інформаційного агентства «Укрінформ» Юлія Гайдіна, журналістка онлайн-журналу ЦУКР Юлія Опанасенко (В’юнник), в онлайн форматі до події долучилися менеджерка літклубу «Букмоль» Наталка Андрейко (Медникова), телевізійна журналістка-фрілансерка Уляна Дрючкова.

Із хвилюванням та радістю поринули випускниці в спогади про своє студентське життя. Здається, ще зовсім недавно вони самі сиділи на університетській лаві, опановували тонкощі професії та захоплено дивилися на досвідчених журналістів-практиків, а сьогодні – ловлять на собі погляди першокурсників і розповідають про власні журналістські пригоди.

Юлія Опанасенко зазначила, що навчання на кафедрі журналістики та філології дало їй дуже багато знань і навичок, які потім знадобилися в роботі, але найголовніше, без чого журналістська справа просто неможлива – це критичне мислення та вміння вчитися новому.

– Хочу вам побажати, – зауважила Юлія, – щодня закохуватися в професію та любити людей, бо журналіст не пише свої тексти у шухляду, все, що ви робите, ви робите для людей.

Звертаючись до першокурсників Юлія Гайдіна побажала їм не втрачати можливостей, адже для журналіста це дуже важливо. Зі свого боку Наталка Андрейко зичила зберегти віру в себе та навіть, коли щось не виходить, шукати нішу для самореалізації й своє місце в професії.

Для Уляни Дрючкової прес-конференція зі студентами-першокурсниками стала знаковим заходом, адже в цьому році минає перша десятирічка власного виписку.

– Це, напевне, перша в моєму житті прес-конференція, коли увесь захід я посміхаюся, адже страшенно рада вас бачити, – емоційно зазначила Уляна. – Першокурсникам бажаю не чекати, що з вами трапиться щось магічне після завершення навчання, потрібно йти працювати, пробувати різні можливості, адже наразі їх вистачає, а також – не боятися стукати в усі двері, і вам обов’язково відчинять.  

Своїми порадами з майбутніми журналістами поділився й редактор газети СумДУ «Резонанс» Василь Чубур. Він запросив першокурсників до співпраці на сторінках газети й зазначив, що саме в «Резонансі» розпочиналася професійна діяльність багатьох сьогоднішніх випускників кафедри, зокрема тих, із ким студенти познайомилися сьогодні.

Перша прес-конференція в житті майбутніх журналістів пройшла в теплій та невимушеній атмосфері – жваві розмови, запитання, поради й посмішки. А на останок – першокурсники отримали з рук випускників традиційні журналістські блокноти як символ початку їхнього професійного шляху.

Факультет ІФСК СумДУ бажає всім студентам-першокурсникам знайти себе в професії, бути чесними, наполегливими та впевненими в своїх силах, а також – не боятися звертатися за порадами до викладачів, цінувати будь-яку можливість навчитися новому та поліпшити свої професійні якості.  

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.