Дата публікації:
17 червня 2021
Кількість переглядів:
480
Поділитися:

Студентки спеціальності «Філологія» факультету ІФСК СумДУ Аліна Люта та Анастасія Дорогокупля стали фіналістками Всеукраїнського перекладацького конкурсу «Львів Європейський».

Мета конкурсу – привернути увагу молодого покоління до вивчення іноземних мов, підтримати перекладацьку діяльність, дати можливість молоді самовиразитися. Цьогоріч «Львів Європейський» уперше об'єднав школярів та студентів, які подали на конкурс переклади з англійської, німецької, польської, французької, чеської та іспанської мов.

Перший етап – відбірковий – тривав майже два місяці та зібрав понад 3000 учасників. До фіналу потрапили 150 авторів найкращих перекладів, серед них – і наші студентки.

У зв’язку з карантинними обмеженнями фінал конкурсу проводився дистанційно – за визначений час учасники мали зробити власний переклад запропонованого твору. Окрім цього на фіналістів чекали онлайн зустрічі з креативними перекладачами Катериною й Анатолієм Пітиками та Віктором Морозовим, чиї роботи добре відомі шанувальникам світової літератури в українському перекладі.

Участь у конкурсі стала для студенток факультету ІФСК СумДУ доброю можливістю перевірити свої професійні навички в креативному змаганні, познайомитися із людьми, які досягли успіху в перекладацькій справі, та отримати безцінний досвід. Особливу вдячність дівчата висловлюють викладачам кафедри германської філології Олені Назаренко та Марині Черник, які розповіли їм про захід і підтримували протягом усього періоду змагання.

– Я взяла участь у конкурсі, щоб перевірити свої навички перекладу після трьох років навчання, – розповідає Аліна Люта. – Працювати над перекладами було цікаво й комфортно, що й позначилося на результаті – я дійшла до фіналу в перекладі з англійської та німецької мов. Але обирати довелося щось одне, оскільки перекласти два тексти за обмежений час я б не встигла.

Своїми враженнями поділилася й Анастасія Дорогокупля:

– Цікаво було спробувати свої сили. Конкуренції я не відчувала, але вона була, адже в цьому році на конкурс надійшло багато заявок. Звичайно, переживала за свою роботу та зовсім не очікувала, що пройду до фіналу. Вдячна організаторам конкурсу за такий досвід.

#найкращий_факультет_галактики нагадує, що конкурси – добрий шанс проявити свій талант і розкрити власну особистість. Незалежно від того, отримаєте ви перемогу, потрапите до фіналу чи просто візьмете участь, ви здобудете цінний досвід, необхідний для подальшої самореалізації.

Софія Базиль, студентка групи ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.