Дата публікації:
05 червня 2021
Кількість переглядів:
494
Поділитися:

Студенти-журналісти факультету ІФСК відвідали інформаційно-просвітницький захід «Створюй із Суспільним», присвячений 60 річниці створення Сумської ОДТРК. Захід відбувся 2 червня на базі Конгрес-центру СумДУ.

Під час зустрічі організатори представили гостям творчі проєкти, які скоро з’являться в етері регіонального суспільного мовника, познайомили з командами місцевих продакшенів, а також розповіли про можливість долучитися до співпраці з телеканалом у рамках конкурсу «Створюй із Суспільним».

– Цей конкурс – стартовий майданчик для новачків, поштовх до розвитку для досвідчених команд, – зазначила продюсерка телеканалу UA: Суми Оксана Кириленко.

Представлені проєкти справили враження на майбутніх медійників, вони охоче обговорювали побачене, а дехто навіть замислився над створенням власного контенту.

– Мені було цікаво познайомитися із проєктами, які будуть транслювати на «Суспільному», – розповідає студентка-третьокурсниця Владислава Кріцька. – Цього року ми якраз завершили курс телевиробництва, тож я бачу, які перспективи відкриває перед нами місцеве телебачення.

Студенти-першокурсники, хоч із телевиробництвом ще не познайомилися, але також зацікавилися можливістю співпраці з регіональним телеканалом.

– Я людина творча, – говорить студентка-першокурсниця Марія Рашевська. – Саме тому цей захід справив на мене враження та змусив задуматися. Особливо зацікавили проєкти, що представляють  журналістські розслідування. Така діяльність потребує багато сил і досвіду, адже щодня вчишся новому.

Важливість знайомства студентів із журналістами-практиками та проєктами місцевих медіа відмічають і викладачі. Зокрема, провідний фахівець кафедри журналістики та філології Раїса Стоян зазначила:

– Спілкування з менеджерами та командами продакшенів дозволяють краще зрозуміти місію та цінності Суспільного мовника, дізнатися як відбувається відбір творчих проєктів для регіонального телебачення та яка, власне, технологія  виробництва контенту. Можливо, нинішня презентація заохотить наших студентів вже до професійної співпраці з медіа. Приклади інших надихають.

#найкращий_факультет_галактики впевнений, що вже з перших курсів студенти мають бачити можливості та шляхи реалізації себе в професії. Адже коли є до чого прагнути, навчання дається легше.

Каріна Чорнобук, студентка групи ЖТ-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.