Дата публікації:
05 червня 2021
Кількість переглядів:
311
Поділитися:

Студенти спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» факультету ІФСК СумДУ взяли участь в організації акції «Ніч музеїв», що  проходила з нагоди Міжнародного дня музеїв 29 травня.

На один вечір місто Суми перетворилося на великий музей із цікавими виставками, перформансами та інтерактивними конкурсами. Новинкою від СумДУ став проєкт «Віртуальний гід – майбутнє музеїв?» – завдяки технологіям доповненої реальності гості заходу змогли зустрітися з історичними постатями – Герасимом Кондратьєвим та Іваном Харитоненком. Саме на локаціях із доповненою реальністю працювали наші студенти.

– Волонтери обслуговували п’ять локацій від СумДУ, – розповідає  старший викладач кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Тетяна Повалій. – Це Театр юного глядача, Палац дітей та юнацтва, Агенція промоції «Суми», пошта на Воскресенській і провулок Академічний. Студенти розповідали гостям, як працює віртуальний гід та інші розробки СумДУ з доповненою реальністю, а також – допомагали усім охочим сфотографуватися з віртуальними помічниками.

За кілька днів до заходу волонтери зустрілися з організаторами: обговорили обов'язки, отримали роздаткові матеріали та фірмові кепки, завантажили додатки на телефони.  

Своїми враженнями від участі в акції поділилася студентка Сніжана Стократна, яка допомагала зануритися у віртуальну історію на локації біля Палацу дітей та юнацтва:

– До участі в акції мене підштовхнула цікавість. Хотілося на власному досвіді відчути, як організовуються подібні заходи. Дуже задоволена. Найкрутіше було те, що все оживало. Новітні технології дійсно захоплювали кожного гостя, особливо – можливість сфотографуватися із Харитоненком.  

Студенти #найкращого_факультету_галактики не сидять на місці, вони використовують кожну можливість, щоб збагатити свій внутрішній світ, розширити кругозір та отримати цікавий досвід.

Софія Базиль, студентка групи ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.