Дата публікації:
24 травня 2021
Кількість переглядів:
424
Поділитися:

Студенти факультету ІФСК спеціальностей «Журналістика» та «Психологія» відвідали лекцію міністерки у справах ветеранів України Юлії Лапутіної, яка перебувала у СумДУ з робочим візитом.

Головною метою візиту Юлії Лапутіної стало підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством у справах ветеранів України та Сумським державним університетом. Документом передбачена спільна робота над вирішенням проблемних питань ветеранів, сприяння поширенню інформації щодо прав та соціальних гарантій для ветеранів і членів їх сімей, використання наявних можливостей для професійної перепідготовки ветеранів на цивільні спеціальності. Зокрема планується розроблення та впровадження навчальних програм, короткотермінових курсів, консультаційна підтримка, проведення на базі СумДУ спільних освітніх і спортивних заходів, соціально-психологічних тренінгів тощо.

Лекція на тему «Смислова війна РФ проти України: інструменти, засоби, досвід протидії» відбулася з ініціативи самої пані Юлії. Міністерка зазначила:

– Сьогодні триває інформаційна війна, агресивна фаза якої розпочалася з моменту набуття Україною незалежності. Ця війна – мов радіація, якої не видно, але вона розповсюджується і завдає руйнівних наслідків. Тому важливо говорити з тими, хто несе інформацію.

 Під час лекції Юлія Лапутіна розповіла про маніпулятивні технології та інструменти інформаційної агресії, зокрема – проросійські символи, насаджувані в медіа, звернула увагу на ризики використання російського програмного забезпечення, поділилася власним досвідом, отриманим під час перебування на тимчасово окупованих територіях.

Розповідь викликала велике зацікавлення в майбутніх журналістів та психологів, свідченням чого стала значна кількість запитань до лекторки. Самі ж студенти факультету ІФСК СумДУ відзначають, що знання, отримані від такої досвідченої спікерки, є вкрай важливими для їхньої подальшої професійної діяльності.

Марія Рашевська, студентка групи ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.