Дата публікації:
03 грудня 2020
Кількість переглядів:
329
Поділитися:

Студентка спеціальності «Філологія» факультету ІФСК СумДУ Анастасія Часовських взяла участь у Міжнародній науковій онлайн-конференції «Багатогранність творчості Камала Абдулли в контексті світової літератури».

Захід, присвячений  70-річчю громадського діяча, доктора філологічних наук, професора і Народного письменника Азербайджана Камала Абдулли, проходив на базі Ясського університету імені А. Й. Кузи (Румунія) 26 листопада.

Учасниками конференції в режимі онлайн стали представники Азербайджану, Казахстану та Грузії. Єдиною доповідачкою від України була наша студентка.

У своїй доповіді Анастасія Часовських презентувала аналіз сприйняття сучасними читачами творів відомого на весь світ письменника, а також підкреслила важливість подальших досліджень питання мультикультуралізму та антропоніміки.

Камал Абдулла виказав щиру вдячність учасникам конференції за проведену наукову роботу та зацікавленість вічними питаннями й цінностями літератури інших країн світу. За його словами, ніщо так не мотивує братися за написання нового роману, чи вірша, як розуміння того, що тебе почують і спробують зрозуміти.

– Ви, мої любі друзі, – підкреслив письменник, – те, що рухає мене вперед і допомагає втілювати творчі ідеї в життя. Не дайте згаснути вогнику жаги до знань, творіть свою історію!

Участь у Міжнародній конференції стала для Анастасії Часовських продовженням співпраці з Ясським університетом імені А. Й. Кузи. У минулому році дівчина проходила там тримісячне стажування за програмою Еразмус+ та зарекомендувала себе як старанна й активна студентка.

– Анастасія має власний підхід до наукових досліджень, завжди працює прискіпливо та наполегливо, – розповідає науковий керівник дівчини, викладач кафедри германської філології Олена Назаренко. – До запрошення взяти участь у конференції Анастасія поставилася із великим зацікавленням. Хоча тема й була для неї новою, студентка вирішила не втрачати можливості проявити себе, і в результаті гідно представила наш університет на міжнародному рівні.

Думками про участь у Міжнародній конференції поділилася й сама Анастасія Часовських:

– Навіть після закінчення стажування в Румунії я не втратила зв'язок із викладацьким складом Ясського університету. Ми постійно обмінюємося науковим досвідом та цікавими напрямками досліджень. Чесно кажучи, мене кожного разу переповнюють теплі емоції від відчуття єдності та взаєморозуміння. Не зважаючи на тисячі кілометрів відстані, різні мови, країни, традиції, нас всіх об'єднує одне – жага до знань і невтомне бажання ділитися новими цікавими напрацюваннями з усім світом. Такі події надихають. І ти розумієш, що довгі роки навчання пройшли не дарма, адже за молоддю стоїть щасливе перспективне майбутнє. Майбутнє, де не існує бар'єрів.

Факультет ІФСК СумДУ пишається своїми студентами, котрі проявляють активність та високий рівень підготовки в різних наукових заходах, у тому числі – міжнародних. Численні освітні та наукові проєкти надають можливості для самореалізації, але головне – це жага до знань та зацікавленість у власній роботі.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.