Дата публікації:
04 липня 2020
Кількість переглядів:
1060
Поділитися:

Старший викладач кафедри германської філології факультету ІФСК СумДУ Алла Красуля посіла 2 місце на конкурсі «Інновації ІКТ для сучасної освіти ICT4EDU 2019-2020» в номінації «Мобільні пристрої в навчальному процесі (BYOD), використання існуючих програмних продуктів».

Назва авторського проєкту – «Конвергенція освітніх технологій, педагогіки та методики викладання іноземних мов» у межах дисципліни «Інноваційні освітні технології у викладанні іноземних мов». Такий навчальний курс не викладається в жодному університеті України. Пілотний міждисциплінарний проєкт вміщує в собі кращі приклади використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у мовній освіті.

Метою навчальної дисципліни є систематизація теоретичних знань з психології навчання та формування практичних умінь через набуття студентами-філологами досвіду використання новітніх методів викладання іноземних мов і застосування інноваційних освітніх технологій для формування дигітальних компетентностей та основних методико-педагогічних вмінь та навичок. У межах дисципліни студенти вивчають переваги та недоліки сучасних освітніх технологій, опановують методики їх застосування у процесі викладання / вивчення іноземних мов. Формується низка «м’яких» навичок (soft skills), що не має однозначної прив’язки до конкретної професії.

Усі види практичних завдань у межах проєкту побудовані з використанням інтерактивних технологій та он-лайн платформ, а саме: Google Hangouts Meet, Trello, Graasp, Google Forms, Google Doc тощо. Студенти-філологи опанували базові принципи мобільної педагогіки, виконали порівняльний аналіз існуючих мобільних застосунків і створили власний мобільний додаток для вивчення англійської мови. Також дослідили переваги та недоліки застосування штучного інтелекту (ШІ), віртуальної та доповненої реальності (VR та AR) у вивченні іноземної мови, систематизували отримані знання у вигляді інтерактивних інтелект-карт та дивовижних «літаючих» презентацій за допомогою сучасних мультимедійних візуалізацій. Вивчили «Атлас професій майбутнього» й уявили себе в ролі цифрового лінгвіста, педагога-проєктувальника навчальної траєкторії, менеджера освітніх програм.

Розробка дисципліни та впровадження її в навчальний процес кафедри германської філології факультету ІФСК СумДУ є підґрунтям для нового педагогічно-технологічного тренду у викладанні, оскільки залучення сучасних можливостей ІКТ задля підвищення якості освітньої діяльності підтримує імідж університету на міжнародній арені. 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.