Дата публікації:
24 травня 2020
Кількість переглядів:
536
Поділитися:

У рамках виконання «Дослідження шляхів удосконалення структури та рівня зайнятості населення праценадлишкових територій Сумської області» кафедрою психології, політології та соціокультурних технологій факультету ІФСК СумДУ апробовано методику он-лайн форум-театру.

Задіювалася вказана технологія для пошуку нових можливостей для комунікацій у громадах та можливостей для самозайнятості й пошуку робочих місць.

Базовий сценарій запропонувала студентка другого курсу спеціальності «Соціальна робота» Карина Глущенко. Сюжет моделював стратегічну сесію в громаді та включав у себе вказівки на ризики, виявлені в ході раніше проведених заходів такого плану. В якості учасників форум-театру виступили студенти різних спеціальностей СумДУ, загалом близько 50 осіб. До обговорення долучилися також експерти: доцент кафедри ППСТ факультету ІФСК СумДУ Андріана Костенко, депутатка Сумської обласної ради Лілія Ричкіна, начальник відділу організаційно-інформаційної роботи Сумського міського центру зайнятості Вікторія Прокопенко.

«Відігравши» базові позиції сценарію та апробувавши різні тактики поведінки, учасники й експерти прийшли до спільного висновку про важливість внутрішніх комунікацій всередині громади як джерела синергії та ресурсу для розвитку.

Апробований формат, запропонований представниками факультету ІФСК СумДУ, виявився ефективним і може бути рекомендованим для подальшого використання в умовах карантину.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.