Дата публікації:
10 травня 2020
Кількість переглядів:
437
Поділитися:

У другу неділю травня Україна відзначає День матері. Цьогоріч свято  припадає на 10 травня. Про те, як поєднувати навчання й виховання дитини, розповіли студентки-матері #найкращого_факультету_галактики.

Бути матір'ю – не тільки велика радість, але й неабияка відповідальність. З появою дитини жінка починає нове життя.   

– Коли я стала мамою, моє життя суттєво змінилося, – розповідає студентка спеціальності «філологія» Снєжана Бережна. – Навчання змістилося на друге місце. Будучи меншим, син спав частіше, і мені вдавалося виділити хвилинку для навчання. Зараз же малюк вимагає більше часу для себе, тому нерідко завдання роблю вночі. А через те, що ні з ким залишити дитину вдома, інколи беру з собою. Та викладачі завжди йдуть мені назустріч і з розумінням ставляться до того, що в мене є дитина.

Студенткам, які планують стати мамами, Снєжана радить нічого й нікого не бояться. Головне – правильно розподілити свій час, і тоді буде легше вчитися та насолоджуватись материнством.

Студентка спеціальності «журналістика» Надія Байдак також вважає, що виховання дитини та навчання поєднувати складно, але можливо. Догляд за немовлям – робота, що має графік 24/7. Та знайти час на улюблену справу все ж вдається.

 – Спочатку в мене був страх, – ділиться спогадами Надія. – Ще перед вступом до університету я довго вагалася, чи зможу поєднувати материнство та навчання. Рідні казали, що впораємося. Але, як кажуть, не повіриш, доки не перевіриш. Уже з перших тижнів в університеті страх розвіявся. А далі – потрібно лише бажання навчатися. Якщо воно є – труднощів не буде. Студенткам-матерям раджу всебічно розвиватися разом із дитиною. Головне – правильно виокремити час коли ти лише мама, а коли студентка. 

Свято – гарний привід іще раз подякувати всім матерям за турботу, ласку та безмежну любов. Адже матір – найголовніша людина в житті кожного. Факультет ІФСК СумДУ вітає всіх мам зі святом і від усього серця бажає їм миру та добра!

Анастасія Дєдова, студентка групи ЖТ-82

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.