TPL_SUMDU_NEWS_INFO_DATE_TITLE
03 лютого 2020
TPL_SUMDU_NEWS_INFO_HITS_TITLE
1194
TPL_SUMDU_NEWS_INFO_SOCIAL_LINKS_TITLE

«Навчитися вчити» - саме з таким девізом успішно крокує життям академік Академії наук вищої школи України, доктор філологічних наук, професор кафедри германської філології факультету ІФСК СумДУ Світлана Швачко.

Нещодавно Світлана Олексіївна отримала диплом за вагомий внесок у розвиток наукових шкіл у галузі філології від Президента Національної академії педагогічних наук України, академіка НАН України, академіка НАПН України Василя Кременя.

Діяльність наукової школи Світлани Швачко «Категорія кількості в сучасних європейських мовах» презентована на сторінках книги «Літопис сучасної науки й освіти України: Наукові школи, авторські системи і концепції – 2019». Доробок школи становить понад 550 наукових праць, у тому числі 9 монографій, 10 підручників та навчальних посібників для вищих навчальних закладів України.

За ініціативи Світлани Швачко у 1995 році заснована кафедра перекладу Сумського державного університету. Під її керівництвом захистилися 13 докторів та кандидатів наук, доцентів.

До того ж, нещодавно Світлана Олексіївна у співавторстві із кандидатом філологічних наук, професором, завідувачкою кафедри германської філології СумДУ Іриною Кобяковою та старшим викладачем Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, випускницею факультету ІФСК СумДУ Тетяною Анохіною видали монографію «Об’єкти перекладознавства», яка була рекомендована вченою радою СумДУ.

Можна довго та з захопленням перераховувати результати професійної діяльності Світлани Швачко, адже вона зробила дійсно вагомий внесок у розвиток науки, за що отримала низку нагород. Але не тільки це робить її особливою.

– Світлана Швачко – неймовірна людина, – розповідає колишня студентка, а нині – викладач кафедри германської філології Анна Зінченко. – Познайомилась із нею ще першокурсницею, і вже тоді відкрила для себе ідеал науковця. Зростаючи як студент, аспірант, а згодом – викладач, поряд зі Світланою Олексіївною, я дізналася більше. Я побачила людину, яка може підбадьорити та підтримати, жінку, у якої завжди гарний настрій та прекрасний вигляд, вчену, чия думка йде семимильними кроками та осягає незвідане, викладача, який вміє достукатися до студента та навчити його. Щаслива, що маю поряд такий взірець для наслідування.

#найкращий_факультет_галактики щиросердно вітає Світлану Швачко із черговою заслуженою нагородою та бажає успіхів і нових звершень! 

Катерина Шестак, студентка групи ЖТ-61

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.