Дата публікації:
11 березня 2024
Кількість переглядів:
125
Поділитися:

Студенти та випускники факультету ІФСК СумДУ – митці із великим потенціалом. І прикладом цього є Павло ЗІНЧЕНКО, випускник спеціальності «Філологія», який став переможцем літературного конкурсу оповідань «Тридцять». Письменник розповів про секрет своєї творчості.

Любов до літератури у Павла зародилася давно, ще зі шкільних років він захоплювався прозою та поезією. Але, як говорить сам митець, довгий час навіть не підозрював, що може писати щось, на його думку, достойне. Ставши студентом факультету ІФСК СумДУ, Павло знайшов свій шлях:

– На останніх курсах навчаннях почав читати журнал американського гумору “Cracked”. Тоді у них були дуже круті воркшопи для письменників і можливість публікуватись на мільйонну аудиторію. Відбір я не встиг пройти, але зрозумів, що хочу і можу писати, – згадує Павло.

Так, завдяки здобутим в університеті знанням, Павло почав працювати англомовним копірайтером і вже восьмий рік пише комерційні та художні тексти.

На конкурс «Тридцять» письменника запросила переможниця «Коронації слова» Олена МАКАРЧУК. Попри те, що конкурси письменник не полюбляє через різні обмеження, цього разу надіслав аж два твори. Журі оцінили воєнну тематику оповідання «Ранкові новини». Твір збережений у збірці «Тридцять».

– Емоції були стримані, коли я дізнався про перемогу. Мене радує сама реакція людей на прочитане, або захоплення ідеєю, її реалізація та задоволення цим, – поділився Павло.

#найкращий_університет_галактики пишається своїми випускниками та бажає їм подальших перемог!

Юлія Колодич, студентка групи ЖТ-31

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.