Дата публікації:
07 лютого 2024
Кількість переглядів:
221
Поділитися:

Із 29 січня до 02 лютого на базі Українського католицького університету (м. Львів) в межах програми професійного розвитку Альянсу українських університетів пройшла школа для викладачів «Глобальна синергія через спільне міжнародне онлайн навчання». Серед учасників та лекторів школи були й представниці факультету ІФСК СумДУ.

Усього в роботі школи взяли участь 34 представники 6 університетів. Учасники мали нагоду  розвинути свої навички та набути знання щодо створення та впровадження міжнародних проєктів віртуальної мобільності, які сприяють глобальній синергії в освітньому середовищі.

Програма складалася з сесій із 11 досвідченими тренерами-практиками, що мають досвід реалізації проєктів за моделлю міжнародного спільного онлайн навчання (англ. Collaborative Online International Learning, COIL). Вони поділилися своїми знаннями та досвідом впровадження проєктів віртуальної мобільності. Запропонований формат співпраці між учасниками та експертами з Канади, Колумбії, Нідерландів, Німеччини, США, України тощо) сприяв обговоренню глобальних трендів у міжнародній освіті та ролі віртуального співробітництва у відкритті освітньо-наукового потенціалу України.

Одним із запрошених лекторів була старша викладачка, кафедри германської філології факультету ІФСК Алла Красуля. Вона представила доповідь на тему «Модель віртуальної мобільності COIL: визначення, принципи та переваги», в якій розповіла про стан інтернаціоналізації в Європі та Україні; запропонувала класифікацію різних термінів зі сфери цифрової інтернаціоналізації; поділилася досвідом реалізації проєктів віртуальної мобільності в СумДУ, обговорила з учасниками програми перспективи та виклики застосування моделі COIL.

Алла Красуля висловила захоплення високим рівнем експертності запрошених доповідачів, інтенсивністю та змістовністю дискусій про сучасні тренди в міжнародній освіті та роль спільного міжнародного онлайн навчання у відкритті українського потенціалу на світовій арені:

– Участь Сумського державного університету в цій програмі відображає нашу відданість новаторству в освітній сфері та міжнародному партнерству. Захід відкрив прекрасні можливості для розвитку глобальної синергетичної взаємодії та мережування з колегами як в Україні, так і з-за кордону через віртуальну мобільність та реалізацію власних ініціатив в межах Альянсу.

Однією з учасниць школи стала асистентка кафедри журналістики та філології Олена Іщенко:

– Мені пощастило взяти участь у роботі Зимової школи «AUU Global Synergy through Collaborative Online International Learning» в Українському Католицькому Університеті. Я вже маю невеликий досвід розробки COIL модуля. Це була програма академічної мобільності, що реалізовувалась на кафедрі журналістики та філології у межах співпраці між Сумським державним університетом та Політехнічними коледжами Камарінес-Сур (Набуа, Філіппіни). Запропонована Альянсом українських університетів Зимова школа збагатила знаннями про сучасні технології викладання, етапи підготовки, специфіку та труднощі реалізації COIL. Сподіваюсь залучити отримані навички під час другого семестру 2023-24 навчального року, – поділилася враженнями та очікуваннями від програми Олена Іщенко.

Участь у міжнародних проєктах – важлива складова професійного розвитку викладачів факультету ІФСК СумДУ. Набуті знання та навички активно використовуються ними в освітньому процесі.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.