Дата публікації:
17 листопада 2023
Кількість переглядів:
184
Поділитися:

15 листопада викладачі та студенти факультету ІФСК СумДУ взяли участь у круглому столі «Інформаційна політика та безпека прикордоння: дієвість і виклики». Організатори заходу: Національна спілка журналістів України – Сумська обласна організація НСЖУ, Сумський державний університет і Кафедра журналістики та філології СумДУ.

Учасниками круглого столу стали представники медійної спільноти Сумщини, представники влади, а також науковці та майбутні медійники. Мета заходу – окреслити нагальні проблеми та знайти спільні рішення щодо інформаційного протистояння викликам сьогодення.

Під час заходу обговорювалися питання якісного інформування населення, монополізації інформаційного простору, робота місцевих медіа на прикордонні, проблеми та виклики, пов’язані із доставкою друкованої преси на прикордонні території, а також – супротив місцевих мовників інформаційній окупації.

Із доповідями виступили доцентка кафедри журналістики та філології СумДУ, заслужена журналістки України Алла ФЕДОРИНА, представниця Нацради з питань телебачення та радіомовлення в Сумській області Лариса ЯКУБЕНКО, а також представники районних видань Сумщини.

Про фейкові повідомлення, що розповсюджуються на Сумщині під час повномасштабного вторгнення, та способи убезпечити себе від впливу неправдивої інформації присутнім розповів завідувач кафедри журналістики та філології, голова Сумської обласної організації НСЖУ Володимир САДІВНИЧИЙ.

Наприкінці заходу відбулось вручення відзнак та нагород журналістам та редакційним колективам.

Подяку медійникам Сумської області висловив народний депутат України Олександр КАЧУРА. Він зазначив:

– Інформація – це те, що допомагає будь-якій армії та будь-якому народу перемагати. Наші журналісти – насправді героїчні, навіть в період окупації на прикордонні видавалися газети, які розповідали місцевим мешканцям, що збройні Сили України захищають нашу територію та дають відсіч ворогу. Це підтверджує, що інформаційний фронт так само важливий, як і військовий. Журналістика – не робота – це служіння і покликання життя.

– Для нашого університету тема, порушена сьогодні, є надзвичайно важливою. Сумський державний університет – це освітньо-науковий форпост на Сумщині. У нас є спеціальність «Журналістика», і я дуже хотів би, щоб думки, ідеї, технології, озвучені сьогодні, стали матеріалом для підготовки наших студентів, – зазначив ректор СумДУ Василь КАРПУША

Для присутніх на заході студентів-журналістів факультету ІФСК СумДУ круглий стіл став доброю нагодою поспілкуватися із редакторами та журналістами місцевих медіа, отримати більше інформації про особливості роботи медійників на прикордонні, а також по-справжньому відчути себе частиною медійної спільноти Сумщини.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.