Дата публікації:
27 жовтня 2023
Кількість переглядів:
257
Поділитися:

Представниці факультету ІФСК СумДУ взяли участь у роботі двадцять четвертої Літньої школи «Мова, комунікація та ідентичність Дунайського регіону», що відбулась у місті Ульм (Німеччина).

Загалом школа зібрала учасників із Німеччини, Сербії, Болгарії, Іспанії, Молдови, Словаччини, Бельгії та України. Розроблена вона Європейською Дунайською академією в Ульмі спільно з університетами Тюбінгена та Ной-Ульма (Німеччина), Русенським (Болгарія) та Сумським державним університетами, Центром досліджень Дунайського регіону. Факультет ІФСК СумДУ представили доцентки кафедри журналістики та філології ОЛЕНА СУШКОВА та Алла ЯРОВА, а також старша викладачка та кафедри іноземних мов та лінгводидактики  Ніна МАЛЬОВАНА та викладачка Наталія РУДЕНКО.

Представниці факультету ІФСК відвідали цікаві лекції закордонних професорів, інтеркультурні майстер класи, інтеграційні вечори.

Розглядали питання ідентичності, мови та спілкування Дунайського регіону, стратегії ЄС та багаторівневого управління в регіоні. Відбулися також дискусії з представниками місцевих органів влади, політиками, мерами та експертами в галузі мови й комунікації. На завершення учасниці  від СумДУ презентували спільний проєкт «Лінгвістична ідентичність молодого покоління в Україні».

– Тиждень був напрочуд насиченим і пізнавальним. Робота дала багато матеріалу для розуміння важливості мовної й комунікаційної ідентичності народів, які проживають у Дунайському регіоні. Усе це ляже в основу оновлених навчальних курсів і дисциплін, – зауважила декан факультету ІФСК СумДУ Олена СУШКОВА.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.