Дата публікації:
14 жовтня 2023
Кількість переглядів:
307
Поділитися:

Студентки факультету ІФСК СумДУ Дарина ЩЕРБАК та Анастасія НИКОНЕНКО отримали академічні стипендії на 1 семестр 2023/24 навчального року. Про шлях до успіху та враження від призначення стипендій дівчата поділилися з нами.  

Наказом Міністерства освіти і науки Дарині ЩЕРБАК, студентці  спеціальності «Філологія», призначена стипендія Верховної Ради України.  

˗ Як людина сентиментальна я почала плакати. Для мене це були реально щирі емоції, змішані з приємним шоком, – саме так відреагувала Дарина на новину. – Для мене стипендія – одне із важливих досягнень у житті, розуміння того, що я чогось досягла у своїй науковій діяльності.

Дівчина розповіла, що свого часу університет обрала без вагань, адже дізналася про можливості, які відкриває СумДУ, та жодного разу не пожалкувала про свій вибір.

Дарина активно займається наукою – у скарбничці її досягнень є матеріали конференцій на теми етнолінгвістики та когнітивної лінгвістики, участь у перекладацькому конкурсі «Львів Європейський 2021» та академічна стипендія Президента України у 2023 році. Юна філологиня планує вступити до магістратури та ще більше заглибитись у наукову діяльність.

Окрім навчання та науки студентка займається спортом – грає в футбол та волейбол у вільний час, а ще – волонтерить – відвідує притулки для тварин. До речі, частину отриманих грошей дівчина пожертвувала для допомоги тваринам.

Дарина поділилась власною формулою успіху: кропітка праця, концентрація на навчанні, навички тайм-менеджменту та підтримка рідних. Також студентка наголосила, що не слід забувати про позитивні емоції, адже без них дуже важко в житті.

Студентка спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» Анастасія НИКОНЕНКО отримала стипендію Президента України.

– Завжди приємно, коли за свої старання отримуєш якісь нагороди. Це дуже мотивує й надалі робити все на відмінно, – розповіла дівчина.

Зазначає, що здобути таку перемогу допоміг перфекціонізм – як би тяжко з ним не було жити. Але зізнається, що навіть без стипендії продовжила б працювати та робити все на «відмінно».

У майбутньому студентка планує займатися науковою діяльністю, адже знайшла свою сферу, а університет вже чотири роки допомагає розвиватись у ній. Анастасія задоволена, що обрала саме таку спеціальність, і навчання дійсно приносить їй задоволення. Спеціальність «Менеджмент соціокультурної діяльності» дозволяє поєднувати навчання із творчим розвитком – дівчина  цікавиться живописом, відвідує різні культурні та мистецькі заходи. Нещодавно Настя спробувала себе в ролі арткуратора, оскільки пише диплом про організацію виставки галереї мистецтв «Академічна».

#найкращий_факультет_галактики пишається своїми студентками, які стали прикладом для багатьох, бажає їм і надалі підкорювати нові вершини, отримувати задоволення від навчання та професійної діяльності!

Юлія Колодич, Олена Лобанова, студентки групи ЖТ-31

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.