Дата публікації:
12 жовтня 2023
Кількість переглядів:
318
Поділитися:

Студентка-філологиня факультету ІФСК СумДУ Олександра Павлів взяла участь у науковому стажуванні за програмою Mitacs на базі Монтконського університету, м. Нью-Брансвік, Канада.

Стажування тривало три місяці та подарувало нашій студентці знання, досвід і незабутні враження від знайомства з новою для неї країною:

«Канада – це країна, яку неможливо описати одним словом. Вона різнобарвна. Іноді некваплива, іноді така, що перехоплює подих. Зовсім незнайома й водночас по-домашньому затишна. Я щиро полюбила Нью-Брансвік: від раптових прохолодних дощів і до теплого бризу Атлантичного океану, унікальний акадійський спосіб життя й культуру цього народу, а також особливу манеру вітання «Bonjour-Hello!», що притаманна, мабуть, лише цій країні.

Взяла участь у програмі тому, що стажування в зовсім іншому середовищі, а тим паче країні – безцінний досвід. Під час роботи над проєктом я отримала позитивні враження як від вивчення абсолютно нової для мене перекладацької галузі, так і від роботи в найвмотивованішому колективі з найкращою у своїй справі професоркою. Я навчилася працювати з великим обсягом інформації та дізналася значно більше про виклики, з якими стикаються іммігранти й ті, хто хоче допомогти на шляху адаптації, комунікації та підтримки тим, кому Канада стала новим домом.

Повернувшись зі стажування я почуваюся безмірно вдячною Mitacs за неймовірну пригоду, що була сповнена новими перспективами, відкриттями й професійним розвитком, але понад усе за знайомства й проведений час із дивовижно щирими людьми з різних куточків світу», – розповіла про свою подорож Олександра Павлів.

Факультет ІФСК СумДУ вдячний Олександрі за змістовний та емоційний відгук про подорож. Сподіваємось, досвід нашої студентки надихатиме й інших використовувати всі наявні можливості й досягати успіху в різних аспектах студентського життя.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.