Дата публікації:
30 вересня 2023
Кількість переглядів:
208
Поділитися:

Перша неділя жовтня – особливий день для всіх освітян України, адже в цей день вони відзначають своє професійне свято. Факультет ІФСК СумДУ об’єднує багато чудових викладачів, талановитих науковців, практиків, мудрих наставників та прекрасних людей. А хто ж краще може розповісти про викладачів, ніж їхні випускники?

У цьому матеріалі ми зібрали кілька цитат випускників факультету різних років та спеціальностей, які стали героями проєкту «Згадай себе в аудиторії», присвяченому 75-річчю СумДУ. Із теплотою та вдячністю розповідають випускники про своїх улюблених викладачів – молодих та досвідчених, тих, хто досі працює на факультеті й тих, кого, на жаль, вже немає з нами.

Випускник Юрій Тенієшвілі був першим студентом-журналістом, який приїхав до СумДУ за обміном. Згадуючи своє навчання, він говорить, що кожен предмет, кожен викладач дали йому щось своє.

«У нас на кафедрі багато цікавих викладачів. Варто згадати Василя Васильовича Чубура. Він був не лише викладачем, але й другом. Давав поради, підказував, як поводитися в тій чи іншій ситуації… Я поважав усіх викладачів кафедри, але Чубура поважав найбільше, думаю, ніхто не образиться на мої слова, бо всі знають, що то була за людина.

Часто згадую Ганну Павлівну Калантаєвську та її котика. Вона, правда, більш прискіпливо ставилася до мого володіння українською, але це не заважало нам спілкуватися, обговорювати політичні, соціальні теми.

Досі спілкуємося з Володимиром Олексійовичем Садівничим, хоча за часів навчання в нас не було надто теплих відносин, я навіть інколи прогулював його пари, а потім приходив і складав одразу кілька тем», – поділився спогадами Юрій.

Випускниця-перекладачка Анна Терещенко зараз живе та працює в Саудівській Аравії. На запитання, хто з викладачів університету запам’ятався найбільше, відповідає так:

«Віталій Дорда – на той момент молодий викладач. У нього був спільний вайб зі студентами. Його заняття орієнтувалися на практичне використання англійської мови – дуже цікаво й інформативно. Наприклад, Віталій Олександрович давав нам перекласти якийсь слоган так, щоб покупці вибрали саме цей продукт. Це було просто неперевершено – як ми працювали над собою, вдосконалювалися за п’ять років із ним.

Також Ніна Чернюк була дуже відомим викладачем на нашій кафедрі. На жаль, її вже немає, але основи лінгвістики нам дала саме вона. На її пари всі ходили зі страхом – коліна трусилися, руки пітніли, але я завжди піднімала руку, була першою, бо мені предмет просто нереально подобався.

Світлана Баранова – мій керівник дипломної роботи. Щиро вдячна й досі пам’ятаю. Вона давала натхнення і розуміння моєї роботи».

Наймолодша героїня святкового матеріалу – випускниця спеціальності «Психологія» Даяна Тарасюк. Вона закінчила СумДУ кілька років тому, але зараз вже сама навчає майбутніх психологів. Тож, вітаємо Даяну із її першим Днем освітянина на факультеті ІФСК! Згадуючи своїх вчителів та наставників, вона говорить:

«Наші викладачі завжди дуже добре ставилися до студентів. Мені здається, що вони ставилися до нас навіть не як до студентів, а як до своїх дітей. Тому сказати, хто із них був улюбленим, не можу, бо всі вони – мої улюблені викладачі. Якщо вже когось виокремлювати, маю згадати про свого наукового керівника Улунову Ганну Євгенівну. Вона була моїм керівником із третього курсу і до випуску, ми багато чого зробили разом».

Факультет ІФСК СумДУ бажає всім викладачам бути улюбленими для своїх студентів, відчувати повагу та вдячність, отримувати задоволення від роботи, спілкування з молоддю та приємних зустрічей із випускниками. Будьте здорові, будьте щасливі, найкращі викладачі галактики! 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.