Дата публікації:
29 вересня 2023
Кількість переглядів:
206
Поділитися:

30 вересня своє професійне свято відзначають представники дивовижної спеціальності – перекладачі. Важко уявити собі сучасність без цієї професії, адже світ великий та неповторний, кожна мова і культура – унікальні, і завдяки тим, хто обрав своєю професією досконале вивчення мов, ми отримуємо можливість спілкуватися з іншими народами, знайомитися з надбаннями і особливостями різних культур, співпрацювати та обмінюватися досвідом.

Справжній переклад – не просто заміна слів однієї мови словами з іншої, це занурення в глибини світогляду представників певної культури та передача сутності повідомлення, без зміни його смислу. Це складна та почесна справа. Не даремно сказав колись німецький філософ і письменник Йоганн Вольфганг фон Гете: «Скільки ти знаєш мов – стальки разів ти людина».

Вітаємо наших перекладачів – досвідчених і майбутніх – зі святом! Бажаємо вам цікавих текстів, розумних співрозмовників та приємних знайомств! Хай ваш професійний шлях буде легким і приємним, дарує нові відкриття і враження, надихає на звершення!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.